Όπως όλοι γνωρίζουμε το Φοινικοπερίστερο από την εμφάνιση του στην Κύπρο πριν από χρόνια έχει μπει για τα καλά στην Κύπρο σχετικά με την αριθμητική του αξία και πριν από 3 χρόνια μπήκε και στα θηρεύσιμα μας είδη. Κάποιοι έχουν μια διαφορετική άποψη σχετικά με το Φοινικοπερίστερο στο ότι οι πληθυσμιακή του κατάσταση προκάλεσε μείωση του είδους Δεκαοκτούρας (Φιλικουτούνι) ενώ εμείς βλέπουμε απλά το Φοινικοπερίστερο να είναι σε μεγαλύτερη αριθμητική τάξη λόγο της μεγάλης του αναπαραγωγής. Η Δεκαοκτούρα και το Φοινικοπερίστερο σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υπάρξει υβριδισμός (διασταύρωση δύο γενετικά ζωντανών οργανισμών). Το Φοινικοπερίστερο αν και είναι ξενικό είδος προσαρμόζετε εκπληκτικά στην Κύπρο. Υπάρχουν και άλλα είδη άγριων περιστεριών που μπορούν να αναπαραχθούν στην Κύπρο αφού έχουν προσαρμοστεί εξαιρετικά στο ίδιο ακριβώς κλίμα που έχει η Κύπρος.

Πολύ σημαντικό είναι πως ή προσαρμογή ακόμη ενός η και 2 θηραμάτων στους κυνηγετικούς χάρτες θα είναι μια μεγάλη απάντηση σε ότι αφορά το κυνήγι όπου θα υπάρχουν περισσότερα είδη θηραμάτων και οι κυνηγοί μας θα μπορέσουν να έχουν περισσότερες επιλογές θηραμάτων περισσότερες επιλογές περιοχών και έτσι ώστε να μπορέσουν να είναι διάσπαρτοι χωρίς μεγάλους συνωστισμούς συζητήσεις κ.τ.λ. Επίσης περισσότερα θηράματα στις επιλογές των κυνηγών θα μπορούσε να έχει ακόμη και περισσότερη προστασία ο λαγός η πέρδικα και η φραγκολίνα αφού αρκετοί κυνηγοί θα είχαν πολλές ευκαιρίες για να κυνηγήσουν περισσότερα είδη θηραμάτων σε στατικό κυνήγι αφού τα είδη που θα σας αναφέρουμε έχουν πολύ μεγάλη αντοχή και αναπαραγωγικότητα.

Υ.Γ. Τα πιο κάτω είδη που αναφέρουμε σε καμία περίπτωση δεν προκαλούν προβλήματα σε οποιαδήποτε είδη θηραμάτων και πανίδας του νησιού μας.

Μερικά από τα είδη άγριων περιστεριών που μπορούν να αναπαραχθούν κανονικά στο νησί μας με αυτές της κλιματολογικές συνθήκες έχουν ως εξής:

Περιστέρι της Γουινέας

– Περιστέρι Λευκό κολλάρο

– Περιστέρι Μαύρο κολλάρο

– Περιστέρι Γυμνό Μάτι

– Περιστέρι της Μαγαδασκάρης

– Περιστέρι της Γουινέας

– Αμπελοπερίστερο

Pigeon de Madagascar. Famille des Columbidés. Ordre : Columbiformes

www.enoplois.gr

About Author