Για σήμερα θα ασχοληθούμε με ένα παραδοσιακό εδέσμα της Κύπρου
Τα αμπελοπούλια, σε ξίδι, ήταν ένα των πλέον εύγευστων και περιζήτητων πιάτων της Κύπρου. Μάλιστα κατά τα Μεσαιωνικά χρόνια η Κύπρος εξήγαγε το έδεσμα αυτό σε μεγάλες ποσότητες, μέσω Βενετών κυρίως εμπόρων, και αποτελούσε είδος πολυτελείας για τα συμπόσια των ευγενών οίκων της Ευρώπης. Τα αμπελοπούλια, των οποίων το κυνήγι είναι σήμερα απαγορευμένο, τρώγονταν και βραστά, ενώ οι σπουργίτες (στρούθοι) στα κάρβουνα ή τηγανιτοί, μόνοι ή με αυγά.
Εις ό,τι αφορά στο κυνήγι, εύγευστα είδη της κυπριακής κουζίνας είναι κυρίως ο λαγός και η πέρδικα και, εποχιακά, άλλα είδη, όπως η φραγκολίνα, το τρυγόνι, η φάσσα κ.α
Πηγή: Κυνηγετικές ιστορίες και παραδόσεις