514932213_1298622095606965_8546718280668019335_n

Πώς να φτιάξετε ορτύκια a la Toledo: Εξαιρετική συνταγή για να μαγειρέψετε ορτύκια. Ένα πιάτο που μπορούμε να βρούμε σε πολλά από τα καλά εστιατόρια που υπάρχουν στο Τολέδο. Συνοδέψτε τα με μια καλή ρεζέρβα Manchego red.

Ορτύκια τύπου Τολέδο

• Προσκεκλημένοι:4 άτομα

• Χρόνος προετοιμασίας:90 λεπτά

• Μαγείρεμα:75 λεπτά

• Συνταγές για χαμηλή χοληστερόλη

ΥΛΙΚΆ ΓΙΑ ΟΡΤΎΚΙΑ Α ΛΑ ΤΟΛΈΔΟ

◦ 4 ορτύκια.

◦ 2 κρεμμύδια.

◦ 2 πατάτες.

◦ 3 σκελίδες σκόρδο.

◦ 1 φύλλο δάφνης.

◦ 6 κόκκους μαύρο πιπέρι.

◦ 100 ml λαδιού.

◦ 2 κουταλιές της σούπας ξύδι.

◦ Αλας.

◦ αλεσμένο μαύρο πιπέρι

◦ 1 ματσάκι αποξηραμένα αρωματικά βότανα.

◦ 1 λίτρο ξηρού λευκού κρασιού.

ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΟΡΤΥΚΙΑ A LA TOLEDO

1. Θα καθαρίσουμε καλά τα ορτύκια, θα τα αλατοπιπερώσουμε και θα τα δέσουμε με δυνατή κλωστή, τηγανίζοντας τα σε τηγάνι με ελαιόλαδο, από όλες τις πλευρές.

2. Όταν χρυσίσουν θα τα τοποθετήσουμε σε πήλινο σκεύος, χωρίς λάδι.

3. Στο ίδιο τηγάνι τσιγαρίζουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, τις πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε μικρά κυβάκια, τις ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδου, τη δάφνη, το κλωνάρι από αρωματικά βότανα, το ξύδι και το αλάτι.

4. Όταν ψηθούν, περιχύνουμε τα πάντα στο τηγάνι, χωρίς το λάδι, και περιχύνουμε με το λευκό κρασί, μέχρι να καλυφθεί ολόκληρο.

5. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα αφήνοντάς την να ψηθεί σε χαμηλή φωτιά (περίπου 45 λεπτά).

6. Μόλις μαλακώσουν θα αφαιρέσουμε τα ορτύκια.

7. Αφήνουμε τη σάλτσα να μειωθεί μέχρι να συμπυκνωθεί.

8. Θα σερβίρουμε τα ορτύκια με τη σάλτσα. Σερβίρετε ζεστό.

www.enoplois.gr

About Author