
H πανεύκολη συνταγή για τον τέλειο τηγανητό μπακαλιάρο με σκορδαλιά που θα σερβίρουμε ανήμερα της 25ης Μαρτίου.
Η 25η Μαρτίου συνδέεται γαστρονομικά με τον μπακαλιάρο σκορδαλιά. Είναι το έδεσμα που δεν λείπει από κανένα τραπέζι ανήμερα της διπλής αργίας που τιμάμε την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 αλλά και την γιορτή του Ευαγγελισμού. Το γευστικό ντουέτο αποτελεί αγαπημένο έδεσμα μικρών και μεγάλων και οι προετοιμασίες για τα εορταστικά τραπέζια της επόμενης εβδομάδας αρχίζουν να κορυφώνονται.
Επειδή των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν μοιραζόμαστε μαζί σας μια εύκολη και προπαντός πεντανόστιμη συνταγή για να σερβίρετε το εθνικό φαγητό της 25ης Μαρτίου στα αγαπημένα σας πρόσωπα. Ακολουθήστε την συνταγή μας βήμα βήμα και σας εγγυώμαστε ότι φέτος θα γευτείτε οικογενειακώς τον πιο νόστιμο μπακαλιάρο με σήμα κατατεθέν το τραγανό κουρκούτι και την απαραίτητη συνοδεία μιας αέρινης και βελούδινης σκορδαλιάς που θα απογειώσει τον ουρανίσκο.
Μπακαλιάρος Σκορδαλιά: Το μυστικό στο ξαλμύρισμα
Αν έχετε παστό μπακαλιάρο τον τοποθετείτε σε ένα μπολ, τον καλύπτειτε με νερό και προσθέτετε μισή κουταλιά του γλυκού αλάτι για να τον ξαλμυρίσετε. Αλλάζετε το νερό ανά 3 ώρες και επαναλαμβάνετε τη διαδικασία για 1 ημέρα.
Υλικά
300 γρ. παντζαρόφυλλα
300 γρ. βολβούς παντζαριών
100 γρ. φρέσκο χυμό λεμονιού
αλάτι
λευκό πιπέρι
150 γρ. ξύδι
200 γρ. ελαιόλαδο
300 γρ. φρέσκο μπακαλιάρο φιλέτο
6 baby φύλλα παντζαριού
2 λεμόνια
350 γρ. ψωμί σίκαλης σε φέτες
10 γρ. σκελίδες σκόρδου
250 γρ. νερό
220 γρ. καρύδι ψίχα
2 λίτρα ηλιέλαιο
www.enoplois.gr