Με αφορμή τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Αττική και την ανικανότητα του ελληνικού κράτους να προστατεύσει τα ελληνικά δάση ο Παύλος Κωνσταντινίδης, Τακτικός Ερευνητής στο Ινστιτούτο Δασικών Ερευνών Θεσσαλονίκης, έκανε το κάτωθι εύστοχο σχόλιο για τον αφανισμό των Ελληνικών δασών:

«Όλα αυτά τα σπίτια που κάηκαν και αυτά που δυστυχώς θα καούν, οι ιδιοκτήτες τους υποχρεώθηκαν να καθαρίσουν τους κήπους βάζοντας βαθιά το χέρι στην τσέπη.  Γιατί; Γιατί έτσι σκέφτηκε κάποιος καρεκλοκένταυρος, κάποιου υπουργού που δεν έχει ιδέα τι σημαίνει δασική πυρκαγιά γιατί είναι γιατρός ή δικηγόρος.

Καμία συμβουλή,  καμία ενημέρωση, καμία επαφή με τους επιστήμονες που εκπαιδεύτηκαν με μεταπτυχιακές σπουδές και διδακτορικά στο αντικείμενο των δασικών πυρκαγιών. Γι’ αυτό δεν θα μείνει τίποτα όρθιο. Συνεχίζουν να υποστηρίζουν με νηπιακό πείσμα το έγκλημα του Σημίτη. Διαχρονικά όλοι τους. Και αυτοί που κυβερνούν τώρα και αυτοί που κυβέρνησαν προηγούμενα και καταγγέλλουν ξεδιάντροπα το ανίκανο κράτος.  Κύριοι όσοι κυβερνήσατε από το 1998 μέχρι σήμερα είστε συνυπεύθυνοι για τον αφανισμό του Ελληνικού δάσους. ΟΛΟΙ ΣΑΣ».

www.enoplois.gr

About Author