Υλικά
½ πακέτο μακαρόνια Νο 10
3 ορτύκια καθαρισμένα και κομμένα στη μέση
½ κούπα ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι
¼ της κούπας κόκκινο κρασί
2 μανιτάρια κομμένα σε φέτες
3 λωρίδες μπέικον κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
1κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 ½ κούπα ζεστό νερό
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μέτρια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι και προσθέτουμε το ορτύκι. συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να πάρει χρώμα το κρέας και από τις δύο μεριές. Σβήνουμε με το κρασί και βάζουμε τον πελτέ, τα μανιτάρια και το μπέικον. Βάζουμε αλάτι, πιπέρι και ρίχνουμε το νερό. Κλείνουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και ψήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία για περίπου 40λεπτά μέχρι να μαλακώσει το κρέας και δέσει η σάλτσα. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα νερό.
Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τη συσκευασία τους και τα σερβίρουμε σε μερίδες. Μοιράζουμε τη σάλτσα ορτυκιών πάνω στα μακαρόνια και τα απολαμβάνουμε ζεστά.
www.enoplois.gr