Άμεση ήταν η κινητοποίηση της ΚΟΜΑΘ μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε στο Φαλακρό Δράμας.

Την Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024 και ενώ η πυρκαγιά στο όρος Φαλακρό δεν είχε σβήσει, κλιμάκιο της ΚΟΜΑΘ αποτελούμενο από μέλη του Δ.Σ. και ομοσπονδιακούς θηροφύλακες βρέθηκε κοντά στα ενεργά μέτωπα της πυρκαγιάς και προσέφερε νερά και τρόφιμα στους πυροσβέστες που έδιναν μάχη για τον έλεγχο και την κατάσβεση των εναπομεινασών εστιών και τα είχαν ανάγκη.

Αργότερα την ίδια μέρα, έγινε συνάντηση στα γραφεία του Κ.Σ. Δράμας, στην οποία συμμετείχαν μέλη του Δ.Σ. , επιστημονικοί συνεργάτες και ομοσπονδιακοί θηροφύλακες της ΚΟΜΑΘ, με εκπροσώπους των Κ.Σ. των Π.Ε. Δράμας και Καβάλας. Το θέμα της συνάντησης ήταν η ουσιαστική συμβολή των κυνηγετικών οργανώσεων στην πρόληψη και καταστολή των δασικών πυρκαγιών αλλά και στην αποκατάσταση των οικοτόπων μετά την οριοθέτηση τους. Αναφέρθηκαν μεταξύ άλλων τα αποτελέσματα της τεχνικής συνάντησης που πραγματοποιήθηκε τον Μάρτιο στην Αλεξανδρούπολη με τη συμμετοχή στελεχών του ΥΠΕΝ, της Δασικής Υπηρεσίας, της ΚΟΜΑΘ αλλά και εκπροσώπους Φορέων σχετικά με τη διαχείριση των θηραματικών ειδών και των ενδιαιτημάτων τους μετά την πυρκαγιά και αποφασίστηκε να εκπονηθεί σχέδιο παρεμβάσεων των κυνηγετικών οργανώσεων, τόσο για την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών όσο και για την παροχή κάθε δυνατής βοήθειας κατά την εξέλιξη τους αλλά και μετά την κατάσβεση και την οριοθέτηση τους.

Η ΚΟΜΑΘ και οι κυνηγετικοί σύλλογοι της Μακεδονίας και Θράκης παρέχουν σταθερά κάθε δυνατή βοήθεια προς την Πολιτεία και τις αρμόδιες υπηρεσίες, τόσο στην πρόληψη, όσο και στην κατάσβεση των δασικών πυρκαγιών, ενώ παράλληλα προσφέρουν κάθε μέσο που θα μπορούσε να βοηθήσει ουσιαστικά στη διαχείριση των θηραματικών ειδών και την αποκατάσταση των οικοσυστημάτων μετά την κατάσβεση των πυρκαγιών και την οριοθέτηση της καμένης έκτασης.

www.enoplois.gr

About Author