Το πρόβλημα με τα αγριογούρουνα είναι σύνηθες φαινόμενο στην Χαλκιδική και προκαλεί πάντα αναστάτωση στην οικονομία της περιοχής.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, πρόκειται για ένα χρόνιο πρόβλημα, το οποίο ξεκίνησε από το Παλιούρι και πλέον τα αγριογούρουνα έχουν κατακλύσει τη χερσόνησο της Κασσάνδρας.

Τις τελευταίες, μάλιστα δύο ημέρες έχουν προκαλέσει ανυπολόγιστες ζημιές σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις κυρίως με ηλίανθο, με αποτέλεσμα οι αγρότες να βρίσκονται σε απόγνωση διότι το οικονομικό κόστος ανέρχεται σε χιλιάδες ευρώ.

Τα αγριογούρουνα έχουν γίνει ο φόβος και ο τρόμος και για τους κατοίκους της περιοχής διότι κατεβαίνουν στα σπίτια, μπαίνουν σε αυλές ενώ υπάρχει σοβαρός κίνδυνος και στο οδικό δίκτυο καθώς προκαλούνται ατυχήματα ιδιαίτερα την καλοκαιρινή περίοδο, που αυξάνεται και ο πληθυσμός.

Για μία ακόμα φορά η δημοτική Αρχή της Κασσάνδρας συγκαλεί μέσα στις επόμενες ημέρες σύσκεψη μαζί με το δασαρχείο αλλά και τον κυνηγετικό σύλλογο της περιοχής για την εξεύρεση λύσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο τραπέζι θα πέσει και η πρόταση να υπάρξει συνδρομή και από άλλους κυνηγετικούς συλλόγους.

www.enoplois.gr

About Author