img-4

Υλικά:

• 4 τρυγόνια

• ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

• 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα

• 1 ποτήρι λευκό κρασί

• 6 ώριμες ντομάτες

• 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

• 1 πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη

• 1 κουταλιά βούτυρο

• 2 κούπες ρύζι

• Αλάτι, πιπέρι

Συνταγή για τέσσερις μερίδες.

Τρόπος παρασκευής:

Μαδήστε, τσουρουφλίστε και πλύνετε τα τρυγόνια. Να ζεστάνετε το λάδι και να ροδίσετε τα πουλιά με τα κρεμμύδια. Προσθέστε το κρασί, τις ντομάτες, ξεφλουδισμένες και βάλτε μέσα από ένα μύλο των τροφίμων, το σκόρδο, πράσινη πιπεριά, αλάτι, πιπέρι και μερικές κουταλιές νερό και αφήστε τα να σιγοβράσουν μέχρι να είναι τρυφερά.

Τοποθετήστε τα σε μια πιατέλα με το μισό χυμό τους και να τους κρατήσει ζεστό. Βάλτε το υπόλοιπο του χυμού, το βούτυρο, 4 φλιτζάνια νερό και λίγο αλάτι σε μια μικρή κατσαρόλα.

Όταν πάρουν βράση και προσθέτουμε το ρύζι. Μειώνετε τη θερμότητα, σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήστε να σιγοβράσει για 18-20 λεπτά. Βάλτε το ρύζι στην πιατέλα με τα πουλιά και σερβίρετε.

www.enoplois.gr

About Author