Υλικά

4 ορτύκια

1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

1 κ.σούπας βούτυρο lurpak

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο

1 ποτηράκι κρασί άσπρο

1 μικρό πουμαρό

1 κ.σούπας πελτέ

1 κγ γεμάτο ζάχαρη

Θυμάρι φρέσκο ή αποξηραμένο

Ριγανή

Βασιλικός

Αλάτι Ιμαλαΐων (ροζ)

Πιπέρι

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο με το βούτυρο και τσιγαρίζουμε τα πουλιά, να κοκκινίσουν από όλες τις μεριές. Ρίχνουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και αφήνουμε να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε το σκόρδο (να μην καεί, έχουμε χαμηλώστε τη φωτιά) και αλατοπιπερώνουμε. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί. Αρωματίζουμε με το θυμάρι, τη ρίγανη και το βασιλικό. Προσθέτουμε το πουμαρό και τον πελτέ διαλυμένο σε 1 1/2 κούπα νερό και τη ζάχαρη. Αφήνουμε να ψηθούν τα πουλιά σε μέτρια φωτιά και να πήξει η σάλτσα τους (αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα κατά το ψήσιμο). Πάντα ζεστό. Συνοδεύεται με πατάτες τηγανητές και λευκό κρασί.

www.enoplois.gr

About Author