ΤΣΙΧΛΑ

Πόσοι από εμάς γνωρίζουμε ότι στην Κλασική Ελλάδα μια μικρή σούβλα ή σουβλάκι ήταν γνωστή ως οβελίσκος (οβελίσκος) και ο Αριστοφάνης αναφέρει ότι αυτά τα σουβλάκια χρησιμοποιούνται για να ψήνουν τσίχλες.

Η ιστορία αναφέρεται συχνά στους μεσαιωνικούς στρατιώτες της Μέσης Ανατολής συνήθως Αρμένιοι ή Περσικοί, ανάλογα με τον αφηγητή – που μαγειρεύουν κρέας σουβλισμένα στα σπαθιά τους.

Υλικά

7-8 τσίχλες

500 γραμμάρια κρέας της αρεσκείας μας

Αλάτι

Πιπέρι

Ρίγανη

Λεμόνι

Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Περνάμε μια τσίχλα και ένα κομμάτι κρέας εναλλάξ  αλλατόπιπερωνουμε είτε πριν είτε κατά την διάρκεια είτε στο τέλος ανάλογος του γούστου μας.

Ανάβουμε τα κάρβουνα σε 10-15 όταν είναι  έτοιμα προσθέτουμε τις τσίχλες πάνω και περιμένουμε μέχρι να ψηθούν.

Της αφαιρούμε από την σούβλα σε ένα πιάτο και προσθέτουμε μπόλικο λεμόνι συνοδεύεται με παραδοσιακό ποτό τσίπουρο ή ζιβανία.

About Author