Υλικά

Μερίδες: 6

2 φραγκολίνες

1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο, σε λεπτές φέτες

1. 500 γρ. φρέσκα μανιτάρια ανάμεικτα, χοντροκομμένα (λευκά, πλευρώτους, πορτομπέλο)

300 ml κόκκινο, ξηρό κρασί

1 κλωνάρι σέλινο, ψιλοκομμένο

1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό, τριμμένο

1 κουτ. γλυκού δεντρολίβανο ξερό

50 γρ. βούτυρο αγελάδας

80 ml ελαιόλαδο

ανθός αλατιού, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Για να ετοιμάσουμε την φραγκολινα με μανιτάρια πρώτα αλατοπιπερώνουμε τα κομμάτια της.

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι μαζί με το βούτυρο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τη φραγκολινα από όλες τις πλευρές, ώστε να πάρει ωραίο χρυσαφί χρώμα.

Τη βγάζουμε από την κατσαρόλα με τρυπητή κουτάλα και την αφήνουμε σε ένα σκεύος.

Στο ίδιο λάδι σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το σέλινο και τα μανιτάρια για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Προσθέτουμε τα μυρωδικά και αλατοπίπερο και ξαναβάζουμε τη φραγκολινα στην κατσαρόλα.

Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το κρασί.

Αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε λίγο νερό (περίπου 200 ml) και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.

Αφήνουμε να πάρει μία βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κρέας.

About Author