Ένα αυτοκίνητο που θα ήταν όνειρο πολλών Ελλήνων έκανε την εμφάνισή του στο διαδίκτυο.

Το Suzuki Jimny, που παρουσιάστηκε σε σκίτσα από τον Theophilus Chin, επανασχεδιάστηκε ως ένα δυναμικό pickup εμπνευσμένο από το Jeep Gladiator.

Αυτή η ιδέα οραματίζεται μια μικρότερη, φιλική προς τον προϋπολογισμό εναλλακτική λύση στην κατηγορία των pickup.

Οι ψηφιακές απεικονίσεις δείχνουν ένα τροποποιημένο πεντάθυρο Jimny με εκτεταμένο μεταξόνιο για να φιλοξενήσει μία πίσω καρότσα.

Τα σχεδιαστικά στοιχεία από το Jeep Gladiator είναι εμφανή στα έντονα πίσω φώτα, τον πίσω προφυλακτήρα με τα ενσωματωμένα σκαλοπάτια και τα μεγάλα γράμματα Suzuki στην πίσω πόρτα.

Αν και διάφορες μετατροπές του Suzuki Jimny σε pickup έχουν εμφανιστεί από το ντεμπούτο της τέταρτης γενιάς το 2018, καμία δεν έχει προέλθει από την ίδια την αυτοκινητοβιομηχανία.

Σε περίπτωση που η Suzuki εξετάσει το ενδεχόμενο παραγωγής μιας έκδοσης pickup με διπλή καμπίνα, πιθανότατα θα απαιτούσε ένα πιο ισχυρό σύστημα κίνησης από τον τρέχοντα βενζινοκινητήρα 1,5 λίτρων, δεδομένων των απαιτήσεων ωφέλιμου φορτίου και ικανότητας ρυμούλκησης.

Το Jimny έχει προγραμματιστεί για μια αναβάθμιση στα μέσα του κύκλου ζωής του το 2024, η οποία συμπίπτει με την εισαγωγή ήπιων υβριδικών και πλήρως ηλεκτρικών επιλογών κίνησης στην Ευρώπη.

Όσο για το διπλοκάμπινο Jimny, αυτό μάλλον θα παραμένει στην σφαίρα του ονείρου. Αλλά και πάλι, ποιος ξέρει;

About Author