Έναν πρωτότυπο όσο και σκληρό τρόπο διαμαρτυρίας βρήκαν αγρότες στην Ελβετία οι οποίοι πέταξαν τα κουφάρια των προβάτων που σκοτώθηκαν από λύκους σε κτίριο της περιφερειακής κυβέρνησης, ζητώντας να απαιτήσουν περισσότερα μέτρα κατά των άγριων ζώων.

Μια ομάδα κτηνοτρόφων ήρθαν το Σάββατο από την περιοχή Σεν-Μπαρτελεμί στο ελβετικό καντόνι Βω, στα δυτικά, για να αφήσουν 12 κουφάρια στη Λωζάνη, την έδρα της περιφερειακής κυβέρνησης, μετέδωσε το AFP.

Προσοχή: Σκληρή εικόνα!

farmers-lausanne-arthrou

Ήταν πρόβατα σκοτώθηκαν μόλις το προηγούμενο βράδυ, δήλωσε αγροτοσυνδικαλιστής που πρόσθεσε ότι οι διαδηλωτές ήθελαν να πιέσουν τον υπουργό Περιβάλλοντος του Βω, Βασίλη Βενιζέλο, από το κόμμα των Πρασίνων.

«Η συγκατοίκηση με τους λύκους δεν είναι δυνατή, η περιοχή μας είναι πολύ μικρή», δήλωσε ένας αγρότης.

Οι κτηνοτρόφοι είχαν διαπραγματευτεί με την περιφερειακή αστυνομία προτού τους επιτραπεί να τοποθετήσουν τα κουφάρια μπροστά στο κτίριο, αναφέρει ο Guardian.

H διαμαρτυρία υποστηρίχθηκε από το περιφερειακό τμήμα του λαϊκιστικού δεξιού Ελβετικού Λαϊκού Κόμματος, του μεγαλύτερου στη χώρα.

Τις τελευταίες δεκαετίες οι πληθυσμοί των λύκων έχουν αυξηθεί ραγδαία στην Ελβετία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Μεγάλη αύξηση στην Ευρώπη έχουν και οι πληθυσμοί των υβριδίων λύκων και σκύλων, σε κάποιες περιοχές μάλιστα αποτελούν σχεδόν όλα τα ζώα.

Υπολογίζεται ότι στην Ελβετία ζουν 32 αγέλες λύκων με περίπου 300 ζώα στο σύνολο.

Πέρυσι, οι ελβετικές αρχές χαλάρωσαν τους κανόνες για το κυνήγι του λύκου, αλλά η απόφαση ανατράπηκε στα δικαστήρια.

About Author