Υλικά

60 g κουάκερ βρώμη

20 g κολοκυθόσποροι

30 g ηλιόσποροι

20 g βούτυρο

15 g χυμός ροδιού

20 g Marmite

450 g αγκινάρες

50 g βούτυρο αμυγδάλου

Μια μεγάλη συσκευασία Kale

4 στήθη φάσσας

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο ή στους 160ο για φούρνο με αέρα

Ξεκινήστε με granola. Αυτό μπορεί να γίνει εκ των προτέρων – απλώς κρατήστε το σε ένα αεροστεγές δοχείο για να μην μαλακώσει. Τοποθετήστε τη βρώμη και τους σπόρους σε ένα μπολ. Προσθέστε το βούτυρο, τη μαρμίτα και τη μελάσα ροδιού σε μια κατσαρόλα και λιώστε σε χαμηλή φωτιά. Μόλις λιώσει το ρίχνετε πάνω από τη βρώμη και τους σπόρους και ανακατεύετε καλά. Απλώνουμε ώστε να έχει πάχος περίπου 1 εκ. και το βάζουμε στο φούρνο για περίπου 10 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Το ελέγχετε μετά από 5 λεπτά και το ανακατεύετε για να μην καεί και να ψηθεί ομοιόμορφα. Μόλις ροδίσει, το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει και να γίνει τραγανό.

Για τον πουρέ αγκινάρας, ετοιμάστε ένα μπολ με κρύο νερό και μερικές φέτες λεμόνι που έχετε στύψει στο νερό – το ξύδι θα λειτουργούσε επίσης. Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και τις προσθέτουμε στο όξινο νερό για να μην μαυρίσουν. Μόλις ξεφλουδιστούν όλες οι αγκινάρες, τις κόβουμε σε μεγάλα κυβάκια, περίπου μια ίντσα, τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο κρύο νερό και τις αφήνουμε να βράσουν. Μόλις βράσουν, μαγειρέψτε για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να τα τρυπήσει εύκολα ένα μαχαίρι.

Ενώ μαγειρεύονται οι αγκινάρες , βράστε ένα άλλο τηγάνι με αλατισμένο νερό. Προετοιμάστε το cavolo nero αφαιρώντας περίπου 3 ίντσες από το στέλεχος και στη συνέχεια κόβοντας το υπόλοιπο λάχανο σε λωρίδες πλάτους 2 cm.

Μόλις μαλακώσουν οι αγκινάρες, τις στραγγίζουμε καλά και μετά τις βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με το βούτυρο αμυγδάλου. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ελέγξτε για καρύκευμα και προσθέστε λίγο αλάτι ανάλογα με τη γεύση. Επιστρέψτε σε ένα ταψί και αφήστε τη στη μία πλευρά.

Στη συνέχεια ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το λάχανο στο νερό που βράζει. Αλατοπιπερώνετε το κρέας και μόλις το τηγάνι ζεσταθεί, μαγειρέψτε τα στήθη για 1 λεπτό από κάθε πλευρά. Μπορείτε να το μαγειρέψετε για περισσότερη ώρα αν το προτιμάτε, αλλά όσο περισσότερο μαγειρεύετε τόσο πιο στεγνό θα γίνεται το κρέας. Βγάζετε το κρέαςαπό το τηγάνι και αφήνετε να ξεκουραστεί όσο ψήνεται το λάχανο.

Μόλις ψηθεί, στραγγίζουμε το λάχανο, ξαναζεσταίνετε τον πουρέ αγκινάρας αν χρειάζεται και μετά σερβίρετε με τα στήθη φάσσας και τη γκρανόλα.

About Author