Υλικά

1/2 κούπας ελαιόλαδο

2 μέτρια κρεμμύδια, σε καρέ

4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

3/4 κούπας κόκκινο ξηρό κρασί

1/2 κούπα χυμό φρέσκιας ντομάτας

1 1/2κ.σ πελτέ ντομάτας (διαλυμένο σε 2κ.σ χλιαρό νερό)

1/2κ.γλ ζάχαρη

3 φύλλα δάφνης

1 κοφτή κ.σ σπετσιερικό (κύμινο, κανέλα, γαρύφαλλο, μοσχοκάρυδο, μπαχάρι, δάφνη)

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Τα χαρακώνουμε ελαφρώς στο στήθος με ένα μαχαίρι και τα τσιγαρίζουμε σε πλατιά κατσαρόλα, αρχικά σε δυνατή φωτιά μέχρι να κάψει το λάδι και κατόπιν σε μέτρια.

Αφού τσιγαρίσουμε τα πουλιά για 6′ περίπου κα από τις δυο πλευρές, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και μαγειρεύουμε για 3′.

Σβήνουμε με το κρασί και αφού εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τόσο νερό όσο να σκεπάσει το φαγητό μας. Όταν πάρει βράση, χαμηλώνουμε την φωτιά και μαγειρεύουμε το φαγητό μας για 30′ περίπου.

Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, τον πελτέ ντομάτας, τη ζάχαρη και την δάφνη.

Σκεπάζουμε και αφήνουμε να μαγειρευτεί 30′ ακόμη.

Ανοίγουμε την κατσαρόλα μας και προσθέτουμε το σπετσιερικό. Μαγειρεύουμε 10′ ακόμη, μέχρι να πήξει η σάλτσα μας.

Σερβίρουμε με μακαρόνι είτε ρύζι ή ότι άλλο θέλουμε!

About Author