Εκλεκτό δόλωµα το οποίο συλλέγουµε µόνοι µας. Μια µικρή απόχη µε λεπτό διχτάκι ή τουλουπάνι, ένα φακουδάκι, και µπορούµε το βράδυ να µαζέψουµε αρκετά ικανοποιητικό αριθµό δολωµάτων στα απάνεµα βραχάκια της ακτογραµµής. Τα µάτια που αστράπτουν στο φως του φακού µας, είναι αυτό που τις προδίδει. Τοποθέτηση σε ένα µπουγελάκι µε νερό και κατευθείαν σε λιµάνια ή στην ακτογραµµή για ψάρεµα!

Τις µεγάλες γαρίδες τις χρησιµοποιούµε µε την εγγλέζικη τεχνική µέσα σε λιµάνια, για τα –µεγάλα- λαβράκια της περιοχής. Προτιµούµε να ψαρεύουµε ανάµεσα σε καΐκια και αν είναι δυνατόν να µη χρησιµοποιούµε βαρίδι στην αρµατωσιά µας, ή αν χρησιµοποιήσουµε, να έχει ελάχιστο βάρος.

Λεπτά εργαλεία και απόχη, τα µυστικά ενός ασφαλούς και αποτελεσµατικού ψαρέµατος.

Η ζωντανή γαρίδα αποτελεί ένα από τα καλύτερα δολώµατα για ψάρεµα µε ψιλά ζοκάκια. Περνάµε την ακίδα από το κεφάλι και τη βγάζουµε στην ουρά της, ώστε κατεβαίνοντας η δολωµένη ζόκα προς το βυθό, να µοιάζει σαν µια γαρίδα που παλεύει µε ένα µικρόψαρο, δηλαδή σαν ένα διπλό, πολύ δελεαστικό µεζέ για τα µεγάλα ψάρια της περιοχής.

Αν υπάρχουν αφρόψαρα στη περιοχή, τότε τοποθετούµε ένα ανυψωτικό πολύ κοντά στο αγκίστρι µας, ώστε το δόλωµά µας να ανασηκωθεί ψηλά από το βυθό.

Ένα καταφύγιο των γαρίδων και συνεπώς ένα στέκι όπου µπορεί να µας εξασφαλίσει αρκετά δολώµατα, είναι τα µισοβυθισµένα λάστιχα αυτοκινήτων που υπάρχουν δεµένα στους ντόκους, για να προστατεύουν τα σκάφη από χτυπήµατα στο τσιµέντο. Ανασηκώστε προσεκτικά ένα-ένα και αδειάστε το νερό. Θα εκπλαγείτε µε τον αριθµό των γαρίδων που θα βρείτε µέσα τους. Φυσικά δεν πρέπει να το παρακάνουµε και να το επιχειρούµε πολύ συχνά, γιατί ο πληθυσµός των «ενοίκων» στις µπαλότσες (λάστιχα) αργεί να ανανεωθεί!

About Author