ΚΟΥΝΕΛΙ

Φασιανοί, πιτσούνια και αγριοκούνελα, ή το κυνήγι μαγειρεμένο, όπως δεν το είχατε φανταστεί. Αυθεντικές γεύσεις, έντονα αρώματα, εκλεπτυσμένες προτάσεις που εκφράζουν το «νέο κύμα» της εξελιγμένης κυνηγετικής γαστρονομίας.

Υλικά

1 κουνέλι

2 πράσινα λάχανα

80 γρμ. ζαμπόν Πάρμας

100 γρμ. Λαρδί (μπέικον)

250 γρμ. καρότα

250 γρμ. κρεμμυδάκια

Ελαιόλαδο (όσο χρειαστεί)

Αλάτι, πιπέρι

3 σκελίδες σκόρδο

1 κουταλιά τοματοπολτός

100 γρμ. άσπρο κρασί ξηρό

500 γρμ. ζωμός κοτόπουλου

Θυμάρι, δάφνη, μαϊντανός

Παρασκευή

Κόψτε το κουνέλι σε κομμάτια.

Ανοίξτε το λάχανο, αφαιρέστε τα χοντρά κοτσάνια, βάλτε το με λίγο γάλα και νερό να βράσει για 2 λεπτά, και στεγνώστε το.
Κόψτε το ζαμπόν και το λαρδί σε κύβους του ενός εκατοστού.

Καθαρίστε τα καρότα και κόψτε τα σε ζουλιέν και κρατήστε τα.
Ζεστάνετε το λάδι σε μια πυρίμαχη κατσαρόλα και ροδίστε το ζαμπόν και το λαρδί, προσθέστε τα κομμάτια από το κουνέλι, έως ότου ροδίσουν ελαφρά, στη συνέχεια προσθέστε τα κρεμμύδια, τα καρότα και τα σκόρδα, χωρίς να τα καθαρίσετε, και τον τοματοπολτό.

Ρίξτε επάνω το άσπρο κρασί και το ζωμό από το κοτόπουλο (έως ότου σκεπαστεί).

Βάλτε το να βράσει με το θυμάρι, 2 φύλλα δάφνης και ένα ματσάκι μαϊντανό.

Σκεπάστε με τα φύλλα του λάχανου και πιέστε, για 5 λεπτά.

Στη συνέχεια, βάλτε το στο φούρνο σε 250°C για 1 ώρα.

Παρουσίαση
Στρώστε το μισό ενός μεγάλου πιάτου με δύο φύλλα λάχανου και τοποθετήστε το κουνέλι.

Καλύψτε το υπόλοιπο πιάτο με τη σάλτσα.

About Author