Το καλλιεργούμενο κρέας, ή κρέας που καλλιεργείται από ζωικά κύτταρα σε εργαστήριο, βρίσκεται στα πρόθυρα του να τεθεί εκτός νόμου στη Φλόριντα, αφότου η Γερουσία ψήφισε 26-10 την προηγούμενη εβδομάδα για την απαγόρευση της παραγωγής του στην Πολιτεία.

«Ξέρουμε τι είναι το βόειο κρέας», είπε ο Ντάστι Χόλεϊ, διευθυντής υπηρεσιών αγρού της Ένωσης Βοοειδών της Φλόριντα. «Ξοδέψαμε δεκαετίες και δεκαετίες διασφαλίζοντας ότι παράγαμε τα πιο ασφαλή και υγιεινά προϊόντα στον κόσμο», είπε ο Holley.

Η Ένωση Κτηνοτρόφων της Φλόριντα υποστήριξε τη νομοθετική δράση, η οποία περιλαμβάνει την απαγόρευση της παραγωγής προς πώληση, πώλησης και διανομής καλλιεργούμενου κρέατος στην Πολιτεία. Οι παραβάτες θα κατηγορηθούν για πλημμέλημα δευτέρου βαθμού — τιμωρούμενο με φυλάκιση έως και 60 ημερών ή πρόστιμο 500 δολαρίων — και άμεση διακοπή πώλησης. Το μέτρο αναμένεται να ενεργοποιηθεί από την τοπική Βουλή, όπου ένα συνοδευτικό νομοσχέδιο είχε ήδη περάσει από τρεις ψηφοφορίες νομοθετικής επιτροπής. Πέρυσι, το Υπουργείο Γεωργίας ενέκρινε την πώληση και διανομή καλλιεργημένου κοτόπουλου από δύο εταιρείες με έδρα την Καλιφόρνια. Ωστόσο, η πρόσβαση των καταναλωτών σε καλλιεργημένο κρέας σε όλες τις ΗΠΑ παραμένει ελάχιστη.

Άλλες Πολιτείες ευελπιστούν να ακολουθήσουν τον δρόμο της Φλόριντα, απαγορεύοντας εντελώς ή βάζοντας περιορισμούς στην παραγωγή, διάθεση και πώληση τεχνητού κρέατος.

About Author