Ζουμερές τσιπούρες ψημένες σε μπόλικη ντομάτα. Πανεύκολο και νόστιμο πιάτο, ό,τι πρέπει για το μεσημέρι του Σαββάτου.

20′ προετοιμασία

35′ ψήσιμο

10′ αναμονή

Σύνολο: 1 ώρα και 5′

Υλικά

Μερίδες: 4

  •  4 τσιπούρες ολόκληρες, καθαρισμένες
  •  1/2 πιπεριά πράσινη, ψιλοκομμένη
  •  2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  •  1-2 ντομάτες ώριμες, σε φέτες
  •  1 κονσέρβα ντοματάκια, ψιλοκομμένα
  •  1/2 κουτ. γλυκού ρίγανη
  •  1/2 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος (προαιρετικά)
  •  120 ml ελαιόλαδο
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τις τσιπούρες φούρνου με ντομάτα βάζουμε σε ένα τηγάνι 3 κουταλιές από το ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά την πιπεριά και το σκόρδο μέχρι να μαραθούν.
  2. Προσθέτουμε τα ντοματάκια, τη ρίγανη και αλατοπίπερο και σιγοβράζουμε τη σάλτσα για 5-6 λεπτά.
  3. Στο μεταξύ αλατοπιπερώνουμε τα ψάρια μέσα στις κοιλιές τους και εξωτερικά, και τα τοποθετούμε δίπλα δίπλα σε ταψί ή σε πυρίμαχο σκεύος που να τα χωράει ακριβώς.
  4. Περιχύνουμε τα ψάρια με τη σάλτσα και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και μοιράζουμε τις φέτες της ντομάτας πάνω σε κάθε ψάρι.
  5. Ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 200 °C για περίπου 25-30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά τους και να ξεροψηθούν.
  6. Σβήνουμε τον φούρνο, αλλά αφήνουμε το ταψί μέσα για 10 λεπτά, με την πόρτα μισάνοιχτη, να «ξεκουραστεί» το φαγητό.
  7. Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό πριν από το σερβίρισμα.

Στο ποτήρι μας : Ένα όχι μεγάλης παλαίωσης Cabernet Sauvignon.

Πηγή: Γαστρονόμος!

About Author

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *