Ο Μάκης Μίτας βρέθηκε σε δημοτικό σχολείο του Ωρωπού και συνομίλησε με τα παιδιά, απάντησε στις ερωτήσεις τους και αντάλλαξε ευχές μαζί τους, δείχνοντας έτσι το μεγαλείο του αθλητή της σκοποβολής.

Η ανακοίνωση του σχολείου:

Την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2024 είχαμε την τιμή και τη χαρά να υποδεχθούμε στο σχολείο μας τον μεγάλο Ωρωπιώτη αθλητή και παγκόσμιο πρωταθλητή στη σκοποβολή Ευθύμιο Μίτα. Πιστός στην υπόσχεση που μας είχε δώσει, λίγες μέρες μετά την επιστροφή του από το εξωτερικό, βρέθηκε κοντά μας γεμίζοντας ενθουσιασμό τους μαθητές/τριες μας που ανυπομονούσαν να τον γνωρίσουν.

1708265370567

Απλός, με ένα μεγάλο χαμόγελο στο πρόσωπό του και με τη χαρακτηριστική ηρεμία των αθλητών της σκοποβολής, παρακολούθησε μαζί μας μια μικρή παρουσίαση για τη ζωή και τις διακρίσεις του. Απάντησε με υπομονή στις ασταμάτητες ερωτήσεις των παιδιών, που αφορούσαν στο άθλημα, στη ζωή και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, στις χαρές και στις λύπες που βίωσε όλα αυτά τα χρόνια που αγωνίζεται. Πίσω από τον μεγαλόσωμο αθλητή διακρίναμε έναν ταπεινό και ευγενικό άνθρωπο, έναν αγωνιστή με πείσμα και όραμα. Και πώς αλλιώς θα μπορούσε άλλωστε να είναι; Μόνο αυτά τα χαρακτηριστικά μπορούν να οδηγήσουν έναν αθλητή στην επιτυχία.

Καταφέραμε να τον συγκινήσουμε με το ειλικρινές ενδιαφέρον των παιδιών μας, που του είχαν ετοιμάσει μια έκπληξη καθώς του χάρισαν μια μεγάλη κάρτα με τις ευχές τους για τη συμμετοχή, που έχει ήδη εξασφαλίσει, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι, αλλά και ένα χάρτινο χρυσό μετάλλιο με την επιγραφή “1η Θέση στην καρδιά μας”. Εκείνος από την πλευρά του υπέγραψε υπομονετικά όλα τα αυτόγραφα που του ζητήσαμε και έβγαλε μαζί μας αναμνηστικές φωτογραφίες.

μιτας1
20240218 184819

Η επίσκεψη του κ.Μίτα φώτισε τη μέρα μας. Ενέπνευσε τους μαθητές μας και τους έδωσε ένα πρότυπο ζωής που σπανίζει στην κοινωνία μας. Ελπίζουμε στον επόμενο μεγάλο αγώνα του αυτό το καλοκαίρι να πάρει στις αποσκευές του αυτό το πηγαίο κύμα υποστήριξης των παιδιών μας και να δώσει τον καλύτερο εαυτό του. Αντιγράφοντας τα λόγια μιας μαθήτριας από την κάρτα που του προσφέραμε, ας κλείσουμε λέγοντας: “Σε στηρίζουμε όπως και να ‘χει κ.Ευθύμιε Μίτα”

About Author

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *