Άλλη μια δικαστική ήττα για την Νατάσα Μπομπολάκη «δια χειρός» Σταύρου Αθανασίου!

Ακόμα μιά δικαστική ήττα για την πρώην πρόεδρο της Πανελλαδικής Φιλοζωικής Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας (Π.Φ.Π.Ο) και νυν της νεοϊδρυθείσας Ομοσπονδίας «Νέμεσις», Νατάσα Μπομπολάκη.

Αυτήν τη φορά καταδικάστηκε για προσβολή προσωπικότητας με αναρτήσεις της στο διαδίκτυο. Η υπόθεση εκδικάστηκε στις 25 Οκτωβρίου και η απόφαση καθαρογράφτηκε και ανακοινώθηκε στις 28 Νοεμβρίου, ύστερα από προσφυγή του προέδρου του Συλλόγου Ελληνικής Ιερακοθηρίας, Σταύρου Αθανασίου, η οποία είχε κατατεθεί τον Μάιο του 2022 για «βάσιμη απειλή επανάληψης προσβολής της προσωπικότητάς του», μέσω του προσωπικού της λογαριασμού που διατηρεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το Δικαστήριο υποχρεώνει την κ. Μπομπολάκη να καταβάλει άμεσα το ποσό των 5.000 ευρώ συν τους τόκους, άλλα 800 για τα δικαστικά έξοδα (αμέσως και εντόκως), ενώ της απαγορεύει να αναφερθεί ξανά στο όνομα του προέδρου του συλλόγου ιερακοθήρων. Επιπλέον, της επιβάλλει πρόστιμο 100 ευρώ, αλλά και ποινή φυλάκισης ενός μήνα για την κάθε σχετική ανάρτησή της στο μέλλον, κάτι σπάνιο για αστικό δικαστήριο.

Βέβαια, η απόφαση είναι πρωτόδικη και η καταδικασθείσα έχει το δικαίωμα να ασκήσει έφεση. Ωστόσο, δεν παύει να είναι ιδιαίτερα σημαντική και να αποτελεί «πυξίδα» και για άλλους κυνηγούς που γίνονται δέκτες υβριστικών και προσβλητικών σχολίων, αλλά και συχνά ταλαιπωρούνται (να τρέχουν σε αστυνομικά τμήματα και δικαστήρια), εξαιτίας καταγγελιών από αντικυνηγετικά ….γεράκια του πληκτρολογίου.

Υπενθυμίζεται ότι είχαν προηγηθεί άλλες υποθέσεις (στο Συμβούλιο της Επικρατείας με τον αετό στο γήπεδο της ΑΕΚ, τον Χρυσαετό στην Πάρνηθα και τα εκπαιδευτικά προγράμματα για τα αρπακτικά), που είχε ανακινήσει η κ. Μπομπολάκη, οι οποίες τελικά κατέληξαν …μπούμερανγκ και «εφιάλτης» για την ίδια.

Όλες αυτές οι περιπτώσεις αποτελούν σημαντικές νίκες της ιερακοθηρίας – και κατ’ επέκταση της θήρας – απέναντι στους αντικυνηγούς.

kynigesia.gr

About Author

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *