Δυναμικό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για την συνεχιζόμενη απαγόρευση του κυνηγιού στο μεγαλύτερο μέρος των μη καμένων περιοχών του νομού, έγινε σήμερα το μεσημέρι από τους κυνηγούς του Έβρου

Εκατοντάδες κυνηγοί από όλο το νομό, με πανό και συνθήματα, διαμαρτυρήθηκαν έντονα για τον συνεχιζόμενο εμπαιγμό, την επιλεκτική αντιμετώπιση της περιοχής και την ανεξήγητη εμμονή του αρμόδιου υπουργού Περιβάλλοντος Θεόδωρου Σκυλακάκη και της Κυβέρνησης, να μην επιτρέπουν το κυνήγι όλων των ειδών σε πολλά μέρη του νομού.

Οι διαμαρτυρόμενοι από τους Κυνηγετικούς Συλλόγους Αλεξανδρούπολης, Διδυμοτείχου, Σουφλίου (ο Κυνηγετικός Σύλλογος Ορεστιάδας απουσίαζε τουλάχιστον οργανωμένα), αλλά και αρκετοί από την γειτονική Ροδόπη, συγκεντρώθηκαν αρχικά έξω από το Δασαρχείο Αλεξανδρούπολης και την Διεύθιυνση Δασών Έβρου. Φώναξαν συνθήματα όπως “Ακούει-ακούει ο Πρωθυπουργός”, “Παραίτηση τώρα του υπουργού”, “Ανοίξτε τώρα το κυνήγι”.

Από εκεί με τα πανό έκαναν πορεία διαμαρτυρίας μέσω της κεντρικής Λεωφόρου Δημοκρατίας μέχρι το Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης, φωνάζοντας συνθήματα και υπενθυμίζοντας ότι οι κυνηγοί ήταν παρόντες το 2020 στη φύλαξη των συνόρων κιαι την κατάσβεση των πυρκαγιών.

Μπροστά στο Δημαρχείο μίλησαν για λίγα λεπτά ο Πρόεδρος της Κυνηγετικής  Ομοσπονδίας Μακεδονίας-Θράκης (ΚΟΜΑΘ) Γιάννης Φραγκίδης, ο βουλευτής Έβρου Πάρης Παπαδάκης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου και εκλεγείς Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χριστόδουλος Τοψίδης και ο Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης που απηύθυνε και το κάλεσμα της συγκέντρωσης, ο Νώντας Τερζής.

About Author

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *