Αν και παίρνει αρκετό χρόνο για να γίνει, το τελικό αποτέλεσμα αξίζει και με το παραπάνω!

Υλικά

Μερίδες: 12 για μπουφέ

  •  περίπου 3 κιλά μπούτι αγριογούρουνου, χωρίς κόκαλο, σε ενιαίο κομμάτι (ζητάμε από τον κρεοπώλη να το περάσει σε δίχτυ ή να το δέσει για να κρατήσει το σχήμα του στο ψήσιμο)
  •  1 κιλό ξερά κρεμμύδια, σε φέτες
  •  500 ml χυμός πορτοκαλιού
  •  500 ml κόκκινο, ξηρό κρασί
  •  τα φύλλα από 5-6 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι ή 1 κουτ. σούπας ξερό
  •  τα φύλλα από 2 κλωνάρια δεντρολίβανο, ψιλοκομμένα
  •  1 κουτ. σούπας σκόνη τζίντζερ
  •  2 κουτ. σούπας μαρμελάδα πορτοκάλι (ή 2 κουτ. σούπας μέλι + 1 κουτ. γλυκού ξύσμα πορτοκάλι)
  •  30 ml ελαιόλαδο
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το αγριογούρουνο με πορτοκάλι, κρασί και αρωματικά στη γάστρα αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C.
  2. Απλώνουμε τα κρεμμύδια σε γάστρα ή σε βαθύ ταψί.
  3. Αλατοπιπερώνουμε γενναιόδωρα το κρέας, το τρίβουμε με τα χέρια για να πιάσει το αλατοπίπερο και το βάζουμε πάνω στα κρεμμύδια.
  4. Ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά σε μπολ και περιχύνουμε το κρέας.
  5. Κλείνουμε τη γάστρα με καπάκι (ή σκεπάζουμε το ταψί με λαδόκολλα και μετά με αλουμινόχαρτο σφιχτά) και ψήνουμε για 4 ώρες, μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας.
  6. Ξεφουρνίζουμε, το αφήνουμε να σταθεί για 20 λεπτά και αφαιρούμε τους σπάγκους ή το διχτάκι.
  7. Στο μεταξύ, σουρώνουμε τα υγρά του ψησίματος σε κατσαρολάκι.
  8. Από τα στερεά υλικά κρατάμε τα κρεμμύδια, τα οποία ρίχνουμε στον πολυκόφτη μαζί με 1 κουτάλα από το σουρωμένο υγρό. Πολτοποιούμε μέχρι να προκύψει ένα λείο μείγμα. Ρίχνουμε το μείγμα αυτό στην κατσαρόλα με τα υπόλοιπα υγρά και βράζουμε για περίπου 5-8 λεπτά, σε δυνατή φωτιά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  9. Σερβίρουμε το αγριογούρουνο σε πιατέλα, σε φέτες, το περιχύνουμε με λίγη από τη σάλτσα και την υπόλοιπη τη σερβίρουμε σε σαλτσιέρα, δίπλα στο ψητό

ΠΗΓΗ

About Author

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *