Απάντηση απέστειλε ο υπουργός Θεόδωρος Σκυλακάκης προς τον Βουλευτή Κωνσταντίνο Φλώρο σχετικά με την απαγόρευση του κυνηγίου σε περιοχές της Αττικής. Για να θυμηθείτε την ερώτηση πατήστε ΕΔΩ

Ο υπουργός δεν δίνει καμία σαφή απάντηση, παρά μόνο θα, θα, θα, δημιουργώντας μάλιστα και τα σχετικά εύλογα ερωτήματα γιατί δεν απάντησε ούτε σε μία από τις πέντε συγκεκριμένες ερωτήσεις του βουλευτή.

Ακολουθεί ολόκληρη η απάντηση του υπουργού:

ΘΕΜΑ: «Απάντηση σε Ερώτηση»

ΣΧΕΤ: Η με αριθμό πρωτ. 1132/13-10-2023 Ερώτηση

Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης που κατατέθηκε στη Βουλή των Ελλήνων από τον Βουλευτή κ. Κωνσταντίνο Φλώρο, σας γνωστοποιούμε ότι, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, έχει αναθέσει την εκπόνηση 23 Ειδικών Περιβαλλοντικών Μελετών (ΕΠΜ) και Σχεδίων Διαχείρισης για τις 446 περιοχές του δικτύου «Natura 2000», μεταξύ των οποίων και για τις περιοχές Natura 2000 της Περιφέρειας Αττικής. Μάλιστα, για τη συγκεκριμένη ΕΠΜ έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης. Μετά την αξιολόγηση των αποτελεσμάτων, η αρμόδια Δ/νση Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος και Βιοποικιλότητας/ΥΠΕΝ, θα συμβάλει στη τελική διαμόρφωση της, με γνώμονα την προστασία των οικοσυστημάτων και των ειδών που φιλοξενούν και -στα πλαίσια της Κοινοτικής και Εθνικής νομοθεσίας- θα υποδείξει ποιες ανθρωπογενείς δραστηριότητες, μεταξύ των οποίων και το κυνήγι, θα επιτρέπονται στις επιμέρους ζώνες κάθε περιοχής, με το νέο Σχέδιο ΠΔ που θα προτείνει. Τα Σχέδια Διαχείρισης θα εξειδικεύσουν τα κριτήρια και τους όρους άσκησης των επιτρεπόμενων ανθρωπογενών δραστηριοτήτων στις επιμέρους περιοχές της κάθε μελέτης.

Ο Υπουργός

Θεόδωρος Σκυλακάκης

Τα συμπεράσματα δικά σας…

About Author

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *