Μάορι (Māori) (επίσης Μαορί ή Μαόρι) είναι το όνομα ιθαγενούς πληθυσμού της Νέας Ζηλανδίας, και της γλώσσας του. Η λέξη māori σημαίνει «κανονικός» ή «κοινός» στη Μάορι γλώσσα και διακρίνει τα θνητά όντα από τους θεούς.

Η λέξη έχει συγγενείς όρους σε μερικές άλλες Πολυνησιακές γλώσσες όπως τα Χαβαϊανά στα οποία η λέξη maoli σημαίνει «ντόπιος, ιθαγενής, αληθινός ή πραγματικός». Είναι επίσης το όνομα των ανθρώπων και της γλώσσας των Νήσων Κουκ, που αναφέρονται ως Μάορι Νήσων Κουκ.

Πολεμικό φύλο, με τρομερές πολεμικές ικανότητες και φυσικά κυνηγοί. Δεν λείπουν μάλιστα οι περιπτώσεις κατά τις οποίες και οι γυναίκες κυνηγούν. Σήμερα θα αναφερθούμε στην γνωστότερη από αυτές τις γυναίκες, η οποία όχι μόνο κυνηγάει, αλλά έχει ιδρύσει και κίνημα στο οποίο διδάσκει τις γυναίκες να χρησιμοποιούν όπλα και να κυνηγούν.

Κάθε φορά που η Pania Te-Paiho Marsh παίρνει μια ομάδα γυναικών για κυνήγι, βλέπει την αυτοπεποίθησή τους να αυξάνεται.

Αυτό που ξεκίνησε ως μια αθώα προσφορά στο Facebook έχει εξελιχθεί σε μια λίστα γεμάτη με περισσότερες από 1000 γυναίκες που θέλουν την εμπειρία του να ξεφύγουν στη φύση κυνηγώντας.

Η Te-Paiho Marsh ξεκίνησε το Wahine Toa Hunting και είπε ότι η ιδέα προέκυψε καθώς ήθελε οι άνθρωποι να ζήσουν έναν καλύτερο τρόπο ζωής.

«Ήθελα να βοηθήσω τις γυναίκες να γίνουν πιο αυτάρκεις, να ζήσουν αυτό που ζω εγώ στο κυνήγι».

Μπορείτε να την αναζητήσετε ως Pania Te-Paiho ή wahine_toa_hunting στα social media. Kυνήγι λοιπόν για δυνατές, γενναίες γυναίκες, όπως σημαίνει και η σχολή.

About Author

1 thought on “Πάνια Τεπάιχο Μαρς: Η Μαορί που μαθαίνει στις γυναίκες κυνήγι   

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *