ΑΜΠΕΛΟΠΟΥΛΙΑ

Για σήμερα θα ασχοληθούμε με ένα παραδοσιακό εδέσμα της Κύπρου

Τα αμπελοπούλια, σε ξίδι, ήταν ένα των πλέον εύγευστων και περιζήτητων πιάτων της Κύπρου. Μάλιστα κατά τα Μεσαιωνικά χρόνια η Κύπρος εξήγαγε το έδεσμα αυτό σε μεγάλες ποσότητες, μέσω Βενετών κυρίως εμπόρων, και αποτελούσε είδος πολυτελείας για τα συμπόσια των ευγενών οίκων της Ευρώπης. Τα αμπελοπούλια, των οποίων το κυνήγι είναι σήμερα απαγορευμένο, τρώγονταν και βραστά, ενώ οι σπουργίτες (στρούθοι) στα κάρβουνα ή τηγανιτοί, μόνοι ή με αυγά.

Εις ό,τι αφορά στο κυνήγι, εύγευστα είδη της κυπριακής κουζίνας είναι κυρίως ο λαγός και η πέρδικα και, εποχιακά, άλλα είδη, όπως η φραγκολίνα, το τρυγόνι, η φάσσα κ.α

Πηγή: Κυνηγετικές ιστορίες και παραδόσεις

About Author

1.095 thoughts on “Ένα παραδοσιακό κυνηγετικό έδεσμα της Κύπρου

  1. Thank you for some other informative site. Where else may I get that type of info written in such a perfect approach? I’ve a challenge that I’m simply now running on, and I have been on the look out for such information.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *