Από τις πρώτες μέρες του Οκτωβρίου τα πρώτα πουλιά αρχίζουν να κάνουν την εμφάνισή τους στη χώρα μας. Το κυνήγι της μπεκάτσας επισημοποιεί την εμφάνιση του χειμώνα. Τα πρώτα πουλιά ταξιδεύουν από ένστικτο όταν ο καιρός της Ευρώπης αρχίζει να ψυχραίνει. Με την εμφανίσή τους στην Ελλάδα μπορούμε να πούμε ότι φέρνουν τα πρώτα κρύα.

Όλοι οι κυνηγοί γνωρίζουν καλά την μπεκάτσα ή καλύτερα νομίζουν πως την ξέρουν καλά. Ποιος δεν την έχει δει να σηκώνεται με γρήγορη και ξαφνική πτήση ανάμεσα στα φυλλώματα του δάσους, ποιος δεν την έχει παρατηρήσει την αυγή ή στη δύση να μπαίνει και να βγαίνει σιωπηλά από το δάσος. Και όμως παρόλα αυτά, παρόλο που μιλάνε πολλοί και γράψανε πολλοί για τη μπεκάτσα η «Βασίλισσα του δάσους» συνεχίζει να είναι ένα μυστηριώδες πουλί.

Το ρολόι της μπεκάτσας έχει δείχτες το φως. Γλιστράνε από την αυγή στο καντράν του δάσους και καταναλώνουν τις ώρες της ζωής. Κυλάνε ανάμεσα στα φύλλα του υλοτομημένου δάσους και στους ανοιχτόχρωμους κορμούς της σημύδας, στις μεγαλειώδεις βελανιδιές και στα βάτα που ο άνεμος συνεχίζει να παγώνει. Έτσι η ζωή και ο κόσμος της μπεκάτσας στη ρόδα της ζωής και το νερό είναι ο καθρέφτης της.

Καλή μπεκατσοχρονιά να έχουμε!

About Author

1 thought on “Η ώρα της βελουδομάτας! Καλή μπεκατσοχρονιά!

  1. Somebody necessarily help to make critically posts I’d state. This is the first time I frequented your web page and so far? I surprised with the research you made to make this actual publish extraordinary. Magnificent activity!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *