Σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζουν κυνηγοί και κτηνοτρόφοι στην Αχαΐα αλλά και σε πολλά άλλα μέρη της Πελοποννήσου από επιδρομές τσακαλιών σε κοπάδια με ζωντανά.

Σε απόγνωση είναι οι κτηνοτρόφοι στην περιοχή του Ερυμάνθου, καθώς και αρκετών κοινοτήτων της Αχαΐας από τις καθημερινές επιδρομές τσακαλιών στα κοπάδια τους.

Κρούσματα με επίθεση σε αιγοπρόβατα κτηνοτρόφων σε πρόβατα πρόσφατα εμφανίστηκαν στον Δήμο Καλαβρύτων και στην περιοχή του Δήμου Ερυμάνθου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της τοπικής εφημερίδας «Πατρίς» οι κτηνοτρόφοι αποφεύγουν την εξωτερική βόσκηση των ζώων τους τα οποία κατασπαράζονται συχνά από τις αγέλες τσακαλιών των οποίων οι πληθυσμοί έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια.

Επιπλέον η οικονομική επιβάρυνση από το αυξημένο κόστος των ζωοτροφών διογκώνει ακόμη περισσότερο το πρόβλημα γιατί κανένας δεν είναι διατεθειμένος να ταΐζει τα ζώα του για να τα τρώνε τα …τσακάλια.

Οι κτηνοτρόφοι είναι φανερά ανάστατοι και απογοητευμένοι και υποστηρίζουν πως αν δε ληφθούν άμεσα μέτρα από την Πολιτεία, η κτηνοτροφία σε λίγα χρόνια θα αφανιστεί.

Το πρόβλημα έχει διογκωθεί τα τελευταία χρόνια καθώς τα τσακάλια είναι πάρα πολλά, ομαδοποιημένα και επιθετικά, με συνέπεια να αποτελούν πολύ σοβαρό κίνδυνο.

Βάσει νομοθεσίας δεν είναι θηρεύσιμο είδος το τσακάλι.

About Author

1 thought on “Τα τσακάλια γονατίζουν τις κτηνοτροφικές μονάδες

  1. Wow, wonderful blog format! How long have you been running
    a blog for? you made running a blog glance easy. The entire
    glance of your web site is magnificent, as neatly as
    the content material! You can see similar here najlepszy sklep

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *