Υλικά

•1.000 – 1.100 γρ. λαγό

•1 ποτηράκι του κρασιού χυμό λεμόνι

•1 ποτηράκι του κρασιού λάδι

•αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

•1 κιλό πατατάκια μικρά

•3 κουταλιές χυμό λεμόνι

•1 ποτηράκι του κρασιού χυμό πορτοκάλι

•2 κουτ. σούπας μουστάρδα

•1 ποτηράκι του κρασιού άσπρο κρασί

Εκτέλεση

Ανάβω τον φούρνο στους 180°C.

Πλένω τον λαγό και τον βάζω για δύο ώρες στο κρασί.

Μετά τον αλατοπιπερώνω και τον βάζω σε ένα ταψί μαζί με το ένα ποτηράκι χυμό λεμονιού, το λάδι, τον χυμό πορτοκάλι, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.

Καθαρίζω τις πατάτες, τις αλατοπιπερώνω, διαλύω τη μουστάρδα σε 3 κουταλιές χυμό λεμόνι και περιχύνω τις πατάτες.

Τις βάζω και αυτές στο ταψί, προσθέτω και 1 ποτήρι νερό, σκεπάζω με αλουμινόχαρτο και βάζω το ταψί στον φούρνο για περίπου 90 λεπτά.

Πού και πού κατά το ψήσιμο βρέχω τον λαγό με τη σάλτσα που υπάρχει στο ταψί.

Προς το τέλος δοκιμάζω, κι αν δεν έχει βράσει καλά ο λαγός, προσθέτω λίγο ακόμα νερό.

Πηγη: Cookpad

About Author

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *