Υλικά

•1.000 – 1.100 γρ. λαγό

•1 ποτηράκι του κρασιού χυμό λεμόνι

•1 ποτηράκι του κρασιού λάδι

•αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

•1 κιλό πατατάκια μικρά

•3 κουταλιές χυμό λεμόνι

•1 ποτηράκι του κρασιού χυμό πορτοκάλι

•2 κουτ. σούπας μουστάρδα

•1 ποτηράκι του κρασιού άσπρο κρασί

Εκτέλεση

Ανάβω τον φούρνο στους 180°C.

Πλένω τον λαγό και τον βάζω για δύο ώρες στο κρασί.

Μετά τον αλατοπιπερώνω και τον βάζω σε ένα ταψί μαζί με το ένα ποτηράκι χυμό λεμονιού, το λάδι, τον χυμό πορτοκάλι, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.

Καθαρίζω τις πατάτες, τις αλατοπιπερώνω, διαλύω τη μουστάρδα σε 3 κουταλιές χυμό λεμόνι και περιχύνω τις πατάτες.

Τις βάζω και αυτές στο ταψί, προσθέτω και 1 ποτήρι νερό, σκεπάζω με αλουμινόχαρτο και βάζω το ταψί στον φούρνο για περίπου 90 λεπτά.

Πού και πού κατά το ψήσιμο βρέχω τον λαγό με τη σάλτσα που υπάρχει στο ταψί.

Προς το τέλος δοκιμάζω, κι αν δεν έχει βράσει καλά ο λαγός, προσθέτω λίγο ακόμα νερό.

Πηγη: Cookpad

About Author

4 thoughts on “Λαγός λαδορίγανη στο φούρνο

  1. Definitely imagine that which you stated. Your favourite reason appeared to be on the internet the easiest thing to take note of.
    I say to you, I certainly get irked while other people think
    about issues that they just do not recognise about.
    You controlled to hit the nail upon the highest and
    also defined out the whole thing with no need side effect , other folks could take a signal.
    Will probably be again to get more. Thank you I saw similar here:
    Sklep online

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *