Με τον τρόμο ζουν οι κάτοικοι στα Βασιλικά και την Επανομή Θεσσαλονίκης, καθώς μετά τα αγριογούρουνα, την εμφάνισή τους έκαναν οι λύκοι.

Λύκοι και αγριογούρουνα, όπως και οι αλεπούδες αναζητούν τροφή, καθώς τα δάση έχουν υποστεί ανυπολόγιστες καταστροφές τα τελευταία χρόνια.

Μάλιστα, πρόσφατα καταγράφηκε και μία επίθεση λύκου σε σκύλο ενώ τα τελευταία τρία χρόνια έχουν καταγραφεί 200 επιθέσεις σε κυνηγόσκυλα.

«Τον τελευταίο καιρό έχει αυξηθεί η εμφάνιση των λύκων σε κατοικημένες περιοχές, ιδιαίτερα σε εμάς στην ανατολική Θεσσαλονίκη αλλά και στη δυτική. Έχουν καταγραφεί γεγονότα με πολλούς λύκους» είπε ο αντιπρόεδρος του κυνηγετικού συλλόγου Επανομής, Γιώργος Ρήγας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «το τελευταίο δεκαήμερο έχουμε επιθέσεις λύκων στα Βασιλικά και μία στην Επανομή. Στα Βασιλικά χάθηκαν δύο κυνηγόσκυλα, ένα το έσωσε ο κυνηγός. Στην Επανομή ο άνθρωπος άκουγε φασαρία από τους σκύλους, βγήκε ο σκύλος μαζί του, ήταν ο λύκος στα 30-40 μέτρα και το βούτηξε. Είδε τον άνθρωπο και το άφησε, το σκυλάκι είναι καλά».

«Εμείς ζητάμε από την πολιτεία να πάρει μέτρα γιατί δεν δημιουργούν πρόβλημα μόνο στους κυνηγούς αλλά και στους κτηνοτρόφους. Έχει εγκαταλειφθεί η ορεινή γεωργία και κτηνοτροφία, έχουν αυξηθεί τα αγριογούρουνα, τα αγριογούρουνα πλησιάζουν τις πόλεις, με αποτέλεσμα οι λύκοι να κυνηγούν», σύμφωνα με τον Γ.Ρήγα.

About Author

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *