Στην εκπομπή του Ant1 “Υγεία πάνω απ’ όλα”, η Ειδική Γραμματέας για την Προστασία των ζώων, Μάρθα Δημοπούλου, γνωστοποίησε πως από τον Νοέμβριο τίθεται σε εφαρμογή ο νέος νόμος για την ευζωία των ζώων συντροφιάς.

Αυτό σημαίνει πως όλοι οι ιδιοκτήτες ζώων θα πρέπει είτε να τα στειρώσουν ή σε διαφορετική περίπτωση να αποστείλουν δείγμα του DNA τους.

Επίσης έγινε γνωστό πως σε όλους τους ιδιοκτήτες θα δοθεί διορία 3 μηνών, προκειμένου να κάνουν αυτά που ορίζει ο νέος νόμος.

Μία εξέλιξη που σίγουρα είναι απογοητευτική για όλο τον κυνηγετικό κόσμο, στον οποίο είχαν δοθεί δεσμεύσεις απο κυβερνητικά στελέχη, για περαιτέρω συζυτήσεις πριν παρθεί οποιαδήποτε απόφαση. Κάτι τέτοιο, ωστόσο, δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα, με αποτέλεσμα τα κυνηγετικά σκυλιά να εντάσσονται κανονικά στην διαδικασία στείρωσης ή κατάθεσης γενετικού υλικου και να μην περιλαμβάνονται στο καθεστώς εξαίρεσης των σκύλων εργασίας, όπως αρχικά είχαν αιτηθεί οι κυνηγετικές οργανώσεις.

Δείτε παρακάτω την σημερινή εκπομπή του Ant1, στην οποία έγιναν γνωστά τα δυσάρεστα νέα:

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Τιμή και δόξα στα κομματόσκυλα του 50ευρου που έδωσαν μάχες να ξαναβγεί η ΝΔ κυβέρνηση, πολέμησαν το κόμμα Ελλήνων κυνηγών και αλιέων και έγλειψαν – μην πούμε τι – τον Χαρδαλιά!

About Author

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *