Ερώτηση από τον βουλευτή Κωνσταντίνο Φλώρο για την πρόταση απαγόρευσης του κυνηγιού σε περιοχές της Αττικής

Η εταιρία που διεξάγει μελέτη σε περιοχές Natura που βρίσκονται εντός της περιοχής Αττικής, προτείνει την απαγόρευση του κυνηγιού σε πολύ μεγάλη έκταση.

Συγκεκριμένα στις ζώνες προστασίας του υπό ίδρυση Εθνικού Πάρκου Σουνίου – Λαυρεωτικής – Μακρονήσου, οι μελετητές προτείνουν την απαγόρευση του κυνηγιού σε διάφορες εκτάσεις.

Κατάθεση ερώτησης στη Βουλή, από τον βουλευτή Λαρίσης κ. Κωσταντίνο Φλώρο, για το κρίσιμο της πρότασης για την απαγόρευση του κυνηγίου σε μεγάλα τμήματα της Αττικής:

Ως γνωστόν το κυνήγι και η ερασιτεχνική αλιεία είναι δύο από τις πιο αδικημένες δραστηριότητες, ειδικά από τα χρόνια του κόβιντ έως σήμερα. Η κυνηγετική οικογένεια έχει δεχθεί πλείστα χτυπήματα κάτω από τη ζώνη από την κυβέρνησή σας.

Οι ίδιοι δεν είναι που τρέχουν στις φωτιές, στις πλημμύρες, σε αιμοδοσίες, διανομές τροφίμων και όπου αλλού ζητηθεί;

Οι ίδιοι δεν χρηματοδοτούν με τα δικά τους λεφτά το Πράσινο Ταμείο; Προς τι η εχθρική στάση των τελευταίων ετών απέναντί τους;

Η κυβέρνηση γίνεται υποχείριο στα συμφέροντα διαφόρων δήθεν φιλοζωικών ΜΚΟ;

Διαβάζουμε ότι στην Μελέτη για τις περιοχές Natura 2000 της Περιφέρειας Αττικής και της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου προτείνεται η απαγόρευση της θήρας σε μεγάλο μέρος της Αττικής.

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

1. Θεωρείτε πώς το κυνήγι πλέον δεν είναι συμβατό με την προστασία του περιβάλλοντος;

2. Είναι επίσημη θέση της κυβέρνησης πως η άσκηση θήρας πλέον δεν αποτελεί σημαντικό εργαλείο στη διαχείριση των προστατευόμενων περιοχών;

3. Προς τι οι αδικίες και το μένος πολλές φορές εναντίον της κυνηγετικής οικογένειας;

4. Ήρθατε σε επικοινωνία για το ζήτημα με την Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος;

5. Τα εκατοντάδες μπορεί και χιλιάδες επώνυμα σχόλια στη δημόσια διαβούλευση, τα οποία συντριπτικά εναντιώνονται με στοιχεία στον σκοπό της κυβέρνησης, θα ληφθούν υπόψη ή θα τα παρακάμψετε σαν να μην έγιναν, όπως ακριβώς πράξατε κατά το παρελθόν;

Η συρρίκνωση των κυνηγότοπων στην Αττική θα έχει ως αποτέλεσμα την συγκέντρωση των κυνηγών στις επιτρεπόμενες περιοχές με αποτέλεσμα την αυξημένη πίεση στους θηραματικούς πληθυσμούς.

Το κόστος μεταφοράς και καυσίμων έχει αυξηθεί με αποτέλεσμα οι κυνηγοί της Αττικής να μην μπορούν να μετακινηθούν σε πιο μακρινές περιοχές.

Ερώτηση από τον βουλευτή Κωσταντίνο Φλώρο για την πρόταση απαγόρευσης του κυνηγιού σε περιοχές της Αττικής
Ερώτηση από τον βουλευτή Κωσταντίνο Φλώρο για την πρόταση απαγόρευσης του κυνηγιού σε περιοχές της Αττικής

About Author

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *