Είμαστε στα μέσα Σεπτεμβρίου μπήκαμε στο φθινόπωρο σήμερα θα ασχοληθούμε με ένα είδος ψαρέματος που όλοι αγαπήσαμε το EGING
Φάκελος Καλαμαριέρες: Φθηνές ή Ακριβές;
Eging
Το ερώτημα αυτό βέβαια δεν είναι το ακριβές που απασχολεί τους φίλους του eging. Οι περισσότεροι ενδιαφέρονται για το αν είναι περισσότερο αποδοτικές οι ακριβές από τις φθηνές καλαμαριέρες.
Οι καιροί είναι δύσκολοι οπότε θα δούμε αυτό το θέμα από όλες τις σκοπιές ώστε στο τέλος να έχετε μια πλήρη εικόνα!
Το πρώτο πράγμα για το οποίο θα μιλήσουμε είναι τι εννοούμε φθηνές και ακριβές. Στο εμπόριο κυκλοφορούν καλαμαριέρες από ενάμιση ευρώ και φτάνουν έως τα είκοσι ευρώ με διαβαθμίσεις ενδιάμεσα στα 2, 2.5, 3, 5, 8, 12, 15 και 18 ευρώ ανάλογα πάντοτε την εκάστοτε τιμολογιακή πρακτική του καταστήματος. Επίσης, με τον όρο “φθηνή” δεν εννοούμε μόνο τις no name καλαμαριέρες καθώς υπάρχουν και τα απλά μοντέλα των κορυφαίων εταιρειών τα οποία έχουν μεγάλη διαφορά στην τιμή απόκτησης από τα ακριβά.
Άρα τι εννοούμε τελικά φθηνή;
Για μένα φθηνή καλαμαριέρα είναι αυτή που το κόστος απόκτησης της δεν ξεπερνά τα 3,5 ευρώ, άσχετα αν είναι μάρκα ή όχι. Από την άλλη πρέπει να καθορίσουμε τι εννοούμε ακριβή ώστε να υπάρχει λογική στην σύγκριση. Οι καλαμαριέρες από 3,5 μέχρι 10 ευρώ είναι μεσαίου κόστους οπότε ακριβές είναι από δέκα και πάνω. Αυτές τις καλαμαριέρες θα συγκρίνουμε με τις φθηνές ώστε να απαντήσουμε στο ερώτημα. Με λίγα λόγια θα πάρουμε τα δύο άκρα ώστε να αναδείξουμε πιο εύκολα τις διαφορές.
Ποιότητα: Ότι πληρώνεις παίρνεις τελικά;
Ας ξεκινήσουμε λοιπόν από τα βασικά που είναι αν ανταποκρίνεται αυτή η τρομακτική διαφορά τιμής σε τόσο μεγάλη διαφορά ποιότητας. Μπορούμε εύκολα να συγκρίνουμε κάποια μέρη και αυτά είναι το ρούχο, τα γκίνια, τα μάτια, το κρικάκι και το έρμα.
Ρούχο : Ας πάρουμε για αρχή το ρούχο του οποίου η σημασία είναι μεγάλη στο ψάρεμα μας. Αυτό συμβαίνει γιατί το καλαμάρι ή η σουπιά, πολλές φορές απλώνει το μεγάλο πλοκάμι στο οποίο υπάρχουν αισθητήρες αφής και αγγίζει την καλαμαριέρα. Αν νιώσει ότι είναι ψάρι, τότε θα ολοκληρώσει την επίθεση αλλιώς θα αποτραβηχτεί μακριά.
Διάφορες ποιότητες ρούχων φθηνών καλαμαριερών
Άρα το ρούχο της καλαμαριέρας είναι πολύ σημαντικό και για αυτό το λόγο οι μεγάλες εταιρείες κάνουν εδώ και χρόνια πολλές μελέτες για να δουν πιο υλικό είναι πιο κοντά στην υφή του δέρματος και των λεπιών του ψαριού. Εξού και τα θερμικά ρούχα όπως αυτά που φορούν οι καλαμαριέρες με την τεχνολογία “Warm Jacket” της Yamashita ή το ρούχο Keimura (πατενταρισμένο υλικό) που συναντάμε στην Shimano, Duel ή οι ραβδώσεις Pheremone Skin της Duel κ.α..
Ρούχα ακριβών καλαμαριερών
Στις φθηνές καλαμαριέρες υπάρχουν διάφορες ποιότητες ρούχων, από πολύ απλά υφάσματα έως προσπάθειες απομίμησης των ακριβών με διάφορα πλέγματα. Κάποια από αυτά έχουν επιτυχημένο αποτέλεσμα, κάποια είναι αξιοπρεπή αλλά υπάρχουν και κάποια που είναι το ίδιο με το να ψαρεύεις… με σκέτο το πλαστικό σώμα! Σε αυτόν τον τομέα, πραγματικά ότι πληρώνεις παίρνεις και πολύ λίγες από τις φθηνές ξεπερνούν τον όρο “αξιοπρεπή ρούχο”. Ένα άλλο θέμα είναι η αντοχή των ρούχων.
Φθηνή καλαμαριέρα που ξεκόλλησε το ρούχο της
Αγοράζοντας μια φθηνή καλαμαριέρα, δεν είναι σπάνιο το φαινόμενο να ξεκολλούν τα ρούχα εκεί που ενώνονται δηλαδή στο κάτω μέρος της κοιλιάς της καλαμαριέρας. Αυτό δεν είναι μεγάλο πρόβλημα αφού με λίγη κόλλα το θέμα λύνεται.
Πριν και μετά!
Yamashita του κουτιού και μετά από πολλά ψαρέματα!
Εννοείται όμως ότι αγοράζοντας μια ακριβή, ξεχνάτε μια για πάντα το ξεκόλλημα του ρούχου. Αυτό όμως που ίσως να μην γνωρίζεται είναι ότι η αντοχή στα χτυπήματα από τα καλαμάρια σε μερικές ακριβές δεν είναι και η καλύτερη.
Η αγαπημένη μου Yamashita γεμάτη τρύπες στο τέλος της σαιζόν!
Μετά από πολλές συλλήψεις, το ρούχο γεμίζει τρύπες και αυτό είναι απόρροια της προσπάθειας των εταιρειών για δημιουργία ρεαλιστικής υφής που θα δελεάσει τα καλαμάρια. Προσωπικά δεν με νοιάζει να πιάνω καλαμάρια και ας γεμίζει τρύπες η καλαμαριέρα μου αλλά για κάποιους που έχουν απαιτήσεις βάση της τιμής, το γεγονός αυτό μπορεί να τους εξοργίσει. Όπως και να ΄χει αυτή είναι όλη η αλήθεια για τα ρούχα των καλαμαριερών, φθηνών και ακριβών.
Γκίνια : Το δεύτερο σημείο σύγκρισης είναι τα γκίνια. Εδώ η διαφορά των φθηνών με τις ακριβές είναι τεράστια ακόμα και με γυμνό μάτι. Σχεδόν ποτέ δεν βρίσκεις την αιχμηρότητα, το μέγεθος, την σκληρότητα στην πίεση και την αντοχή στο χρόνο των γκινιών των ακριβών καλαμαριερών στις φθηνές. Αυτό σημαίνει σίγουρα καλύτερο κάρφωμα και μεγαλύτερη ασφάλεια κατά την μάχη και την πορεία του καλαμαριού προς την ακτή.
Διαφορετική ποιότητα στα γκίνια και με γυμνό μάτι
Είναι όμως άχρηστα τα γκίνια των φθηνών; Κάθε άλλο… Μια χαρά θα καρφώσουν, σίγουρα δεν θα ανοίξουν από την πίεση της μάχης και θα φέρουν άνετα ένα μεγάλο καλαμάρι μέχρι την απόχη μας. Εδώ όμως υπάρχει ένα παράδοξο! Η χαμηλή ποιότητα των γκινιών των φθηνών γίνεται πλεονέκτημα όταν μιλάμε για σκαλώματα αφού δεν είναι τόσο αιχμηρά για να γραπώσουν κάτω και αν αυτό γίνει μπορεί να τα πιέσουμε συνεχόμενα και να ανοίξουν, ελευθερώνοντας την καλαμαριέρα.
Στις φθηνές οι βελόνες των γκινιών μπορούν να ανοίξουν και να γλυτώσουμε την απώλεια από σκάλωμα
Αντίθετα, μια ακριβή καλαμαριέρα μόλις σκαλώσει δεν έχουμε πολλές πιθανότητες να την ξαναδούμε… Βέβαια παλιότερα, όταν πρωτοεμφανίστηκαν οι πρώτες φθηνές καλαμαριέρες, τα γκίνια τους ήταν τόσο μικρά που μπορώ να πω ότι ήταν ακατάλληλα για ψάρεμα. Αυτό δεν συμβαίνει πια και δύσκολα θα το συναντήσετε.
Έρμα : Ένα άλλο σημείο σύγκρισης είναι το έρμα της καλαμαριέρας. Η χρησιμότητα του έρματος δεν είναι μόνο απλά να βυθίζει την καλαμαριέρα μας αλλά και ο τρόπος που θα το κάνει αυτό όπως και το πως θα στέκεται τελικά όταν ακουμπήσει στον βυθό. Οι ακριβές καλαμαριέρες έχουν έρματα τα οποία πέρασαν πολλές φάσεις σχεδιασμού μέχρι να καταλήξουν στα σχήματα που έχουμε πια στην διάθεση μας.
Έρματα μεσαίου και πάνω κόστους καλαμαριέρας
Στόχος ήταν να κατεβαίνουν στον βυθό όσο πιο ρεαλιστικά γίνεται με πολλές αλλαγές στην κατεύθυνση, να ακουμπούν σε οποιαδήποτε επιφάνεια του βυθού υπό γωνία και τέλος να δίνουν side-to-side κίνηση κατά τα jerks. Στο τελευταίο δόθηκε ιδιαίτερη σημασία οπότε αγοράζοντας μια ακριβή καλαμαριέρα είναι σίγουρο ότι θα έχει πολύ καλή απόκριση στα jerks, κάτι που πολύ δύσκολα εξασφαλίζεται σε χαμηλού κόστους καλαμαριέρες.
Οι δύο πιο συνηθισμένοι τύποι έρματος φθηνής καλαμαριέρας : αριστερά το τρίγωνο και δεξιά η καρίνα
Γενικά, θα συναντήσουμε δύο τύπους έρματος, ως επί το πλείστον, σε φθηνή καλαμαριέρα οι οποίοι είναι το τρίγωνο και η καρίνα με τις δύο τρύπες. Τα έρματα αυτά είναι στην πράξη αντιγραφή των ερμάτων της Yo-zuri (Duel – είναι η ίδια εταιρεία) και της Yamashita. Μεγάλη ποιοτική διαφορά υπάρχει και στα μέταλλα από τα οποία είναι κατασκευασμένα τα έρματα με τις φθηνές να είναι συνήθως από κοινό μολύβι.
Τέλος, το έρμα στις φθηνές δεν είναι 100% ασφαλές στερεωμένο πάνω στο σώμα με αποτέλεσμα να ξεκολλάει μετά όμως από πολλές συγκρούσεις και όχι εύκολα στα πρώτα ψαρέματα.
Φωσφορισμός : Ένα τέταρτο σημείο σύγκρισης είναι το κατά πόσο έχουν διαφορά στην ένταση και στην διάρκεια του φωσφορίσματος, φυσικά όσες διαθέτουν τέτοια ιδιότητα. Οι διαφορές εδώ είναι αρκετές στην ένταση υπέρ των ακριβών αλλά σίγουρο ένα πόντο παίρνουν οι ακριβές και στην διάρκεια.
Πάνω Owner Leco 3.5 με ιδιότητα φωσφορισμού του μισού σώματος και κάτω μια no name φθηνή φωσφορούχα καλαμαριέρα 3.5 υπό το φως της λάμπας
Φυσικά αυτό το συμπέρασμα είναι λίγο αυθαίρετο αφού βγήκε από τα τεστ που έκανα στις δικές μου καλαμαριέρες και όχι σε όλες όσες φωσφορίζουν στο εμπόριο. Στις φωτογραφίες σας παραθέτω ένα τέτοιο τεστ με όχι και πολύ ακριβή καλαμαριέρα σε σύγκριση με μια φθηνή φωσφορούχα.
Φαίνεται καθαρά η διαφορά στην ένταση υπέρ της ακριβής
Η πραγματική όμως διαφορά είναι στην δυνατότητα αντανάκλασης του υπεριώδες φωτός όπου η τεχνολογία σε μερικές ακριβές καλαμαριέρες είναι πολύ μπροστά από οποιαδήποτε φθηνή.
Μετά από λίγο η Owner εξακολουθεί να λάμπει
Ειδικά ρούχα και σώματα π.χ. Keimura μπορούν να κάνουν την διαφορά στο ψάρεμα μας και να είναι πολύ πιο ορατές στα μάτια των κεφαλόποδων.
Μάτια – Κρικάκια: Τα υπόλοιπα περιφερειακά όπως τα μάτια και το κρικάκι απλώς δικαιώνουν την έκφραση “ότι πληρώνεις παίρνεις”!
Πολύ χαμηλή ποιότητα στις φθηνές αν και τα τελευταία χρόνια βλέπουμε ότι πολλές καλαμαριέρες έχουν μια αισθητή αναβάθμιση τουλάχιστον στην αντοχή του κρίκου.
Μου έτυχε και αυτό…
Πράγματι δύσκολα θα βρεις πια φθηνή καλαμαριέρα που να σε προδώσει από σπάσιμο του κρίκου που περνάμε την παραμάνα. Ακόμη και τα μάτια έχουν βελτιωθεί και πια όχι μόνο δεν ξεκολλούν για πλάκα αλλά συναντάμε και φωσφορούχα.
Το πιο ρεαλιστικό μάτι που έχω δει είναι σε καλαμαριέρα της GraphiteLeader
Όμως στην διαφορά τιμής δεν μπορούμε παρά να παραδεχτούμε ότι ακριβές καλαμαριέρες έχουν πολύ ποιοτικά και προσεγμένα μάτια και κρικάκια. Φανταστείτε ότι ακόμα και τα φτερά στο πλάι της καλαμαριέρας έχουν ποιότητες και φυσικά την χαμηλότερη την βρίσκουμε στις φθηνές.
Χρώματα : Για τελευταίο άφησα ένα θέμα που δεν θέλει ανάλυση και είναι αυτό των χρωμάτων και γενικότερα χρωματισμών. Οι Ιάπωνες κάνουν πολλά πειράματα πάνω σε αυτό το θέμα και μας δίνουν αρκετές πληροφορίες αλλά οι χρωματισμοί στους οποίους διατίθενται οι κινέζικες καλαμαριέρες (μαζί με τις αντιγραφές δημοφιλών χρωματισμών) είναι πια άπειροι οπότε το μπόνους εδώ πάει στις φθηνές. Το γιατί είναι απλό : μας δίνεται η ευκαιρία να δοκιμάσουμε και να βρούμε τι δουλεύει καλύτερα στα δικά μας νερά.
Διαφορές στην σχεδίαση
Η κατασκευή μιας καλαμαριέρας βασίζεται σε τι γωνία βυθίζεται, στο ρυθμό βύθισης, στο πως στέκεται στον βυθό και στο πως συμπεριφέρεται κατά τα τινάγματα που κάνουμε με το καλάμι. Την γωνία και το ρυθμό βύθισης καθορίζει η σχέση ανάμεσα στην κατανομή του βάρους και του ποσού του αέρα που υπάρχει εγκλωβισμένος στο εσωτερικό του σώματος ενώ στα υπόλοιπα παίζει ρόλο και η υδροδυναμική σχεδίαση του όλου σύνολου (έρμα, σώμα, τύπος ρούχου & γκίνια). Όλα αυτά μαζί είναι μια δύσκολη εξίσωση που τελικά οδηγεί σε ένα αποτέλεσμα το οποίο δίνει την τελική κίνηση της καλαμαριέρας μας.
Οι μεγάλες ιαπωνικές εταιρίες κάνουν συνεχώς έρευνες ώστε να λύσουν αυτήν την εξίσωση ενώ όπως καταλαβαίνετε οι φθηνές καλαμαριέρες από τα κινέζικα εργοστάσια παίρνουν έτοιμα κάποια πράγματα όπως σχήμα σώματος και έρματος και από εκεί και πέρα ότι βγει. Για αυτό υπάρχουν πολλές φθηνές καλαμαριέρες που δουλεύουν καλά, έχοντας αντιγράψει καλά τις ακριβές ενώ άλλες όχι. Άρα όταν πληρώνετε το αντίτιμο για μια ακριβή καλαμαριέρα, πρέπει να ξέρετε ότι πληρώνετε ένα ολόκληρο τμήμα R&D που μελετά και σχεδιάζει την επόμενη τεχνολογία στις καλαμαριέρες. Κάποιοι αυτό το θεωρούν άδικο και υποστηρίζουν ότι πληρώνουν “όνομα” αλλά αν μιλήσουμε σε λογική βάση νομίζω ότι είναι 100% δίκαιο. Πάμε όμως στην πράξη.
Είναι σημαντικό να ξέρουμε το ρυθμό βύθισης
Όπως είπαμε ο ρυθμός βύθισης της κάθε καλαμαριέρας εξαρτάται από την σχεδίαση για αυτό οι ακριβές τον αναφέρουν ενώ οι φθηνές δεν τον αναφέρουν σχεδόν ποτέ χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έχουν κάποιο. Είναι λοιπόν πολύ χρήσιμο να βγάζουμε μόνοι μας αυτό τον ρυθμό βύθισης ώστε να ξέρουμε στο περίπου πόση ώρα κάνει να πατώσει η φθηνή καλαμαριέρα μας. Πολλές από αυτές φτάνουν πολύ γρήγορα στο βυθό αλλά υπάρχουν και κάποιες που πάνε πάρα πολύ αργά ενώ μπορεί να σας τύχει και καμιά ελαττωματική που μένει στον αφρό χωρίς να βυθίζεται ποτέ! Μου έχει τύχει…
Ένα άλλο θέμα είναι η γωνία βύθισης όπου ιδανική θεωρείται αυτή των 45 μοιρών. Ο λόγος είναι ότι έχει παρατηρηθεί πως τα καλαμάρια επιτίθενται περισσότερο σε μια καλαμαριέρα με αυτήν την γωνία βύθισης από ότι σε άλλη με άλλη γωνία. Από διάφορα πειράματα που έκανα διαπίστωσα ότι γενικά οι προσεγμένες φθηνές καλαμαριέρες πλησιάζουν πολύ αυτήν γωνία. Για τις ακριβές δεν τίθεται θέμα… Όλες βυθίζονται υπό γωνία 45 μοιρών.
Οι καλαμαριέρες και η στάση τους στο βυθό
Αυτό που όμως μας απασχολεί στην σχεδίαση κυρίως των φθηνών καλαμαριερών είναι το πως στέκονται στο βυθό δηλαδή με απλά λόγια αν έχουν την μύτη κάτω και τα γκίνια ψηλά. Θέλουμε μια τέτοια συμπεριφορά για να μπορούμε να την σύρουμε στον βυθό χωρίς να κινδυνεύουμε να μας σκαλώσει στο παραμικρό εμπόδιο. Εδώ πάλι πρέπει να το τσεκάρετε μόνοι σας αν έχετε στην κατοχή σας φθηνές καλαμαριέρες γιατί οι ακριβές είναι σχεδιασμένες ώστε να έχουν σωστή θέση πάνω στο βυθό. Το καλό είναι ότι τα τελευταία χρόνια όλες σχεδόν οι φθηνές στέκονται σωστά στον βυθό οπότε δεν θα έχετε πρόβλημα.
Τέλος, θα μιλήσουμε για τη συμπεριφορά στα jerks. Όπως είπαμε και παραπάνω, η σχεδίαση μιας καλαμαριέρας περιλαμβάνει και αυτό το κομμάτι οπότε είναι σίγουρο ότι ακριβές καλαμαριέρες έχουν κάποιο μοτίβο κίνησης μες στο νερό, ανάλογα πάντα την δύναμη του jerk. Στην κίνηση αυτή παίζει ρόλο η σχεδίαση του έρματος και του σώματος το οποίο πολλές φορές είναι πολύ λεπτό στο κεφάλι για να δώσει μεγαλύτερο άνοιγμα στην πλεύση side-to-side. Άρα στις φθηνές τώρα, αν θέλουμε να διαλέξουμε κάποια για να ψαρέψουμε με jerks θα πρέπει να κοιτάξουμε την σχεδίαση του έρματος και του κεφαλιού της. Στα έρματα δυστυχώς δεν θα βρείτε εύκολα κάτι ιδανικό αλλά στα σώματα υπάρχουν πολλά αξιόλογα.
Στην ουσία του θέματος…
Μιλήσαμε για διαφορές στην ποιότητα και διαφορές στην σχεδίαση μεταξύ φθηνών και ακριβών καλαμαριερών. Πιστεύω ότι μετά από όλα αυτά καταλαβαίνετε πως δικαιολογείται η διαφορά τιμής αλλά αυτό που πρέπει να απαντηθεί είναι η διαφορά που κάνουν στο ψάρεμα μας. Καλαμάρια και σουπιές όλων των μεγεθών ξεγελιούνται συνέχεια από φθηνές καλαμαριέρες και προσωπικά έχω πάρει και εγώ αρκετά από αυτά με πάμφθηνες. Στην κασετίνα μου υπάρχουν πλήθος φθηνές και μεσαίου κόστους καλαμαριέρες αλλά πάντα έχω και μερικές ακριβές. Η λογική μου είναι καταρχήν ότι πρώτα πρέπει να πέσουν οι φθηνές στο νερό (ακόμα και σε μέρη που τα έχω ψαρέψει πολλές φορές) ώστε να ανιχνεύσω τυχόν σκαλώματα. Με τίποτα δεν θέλω να ξεκινήσω το ψάρεμα μου, αφήνοντας ένα εικοσάρικο στο βυθό. Κατά δεύτερον, δεν υπάρχει η δυνατότητα να έχουμε όλα τα χρώματα και μεγέθη σε ακριβές οπότε οι φθηνές είναι μια τέλεια λύση, ειδικά αν σκεφτείς ότι η άλλη επιλογή είναι το “καθόλου”.
Καλαμάρια βγαίνουν και με πάμφθηνες καλαμαριέρες
Το μυστικό όμως της επιτυχίας είναι ότι ξέρω όλες μου οι καλαμαριέρες πως βυθίζονται, πότε βυθίζονται, πως στέκονται και πως συμπεριφέρονται στα jerk. Έτσι η επιλογή φθηνής ή ακριβής γίνεται από το τι θέλω να κάνω και αυτό θα το εξηγήσω με παραδείγματα. Σε μέρη με μεγάλο βάθος και ρεύματα θα προτιμήσω φθηνές καλαμαριέρες που πάνε σφαίρα στο βυθό από μια π.χ. DTD με αργό ρυθμό βύθισης ώστε να φτάσω γρήγορα στην αποχή όπου ενεδρεύουν τα καλαμάρια. Αντίθετα σε ρηχά νερά μπορεί να διαλέξω μια slow sinking Yamashita ή Yo-zuri ή Owner ώστε να κινείται ρεαλιστικά προς τον βυθό αλλά και για να μπορώ να κάνω εύκολα jerks.
Στα ίδια ρηχά νερά όμως, αν θέλω να αναζητήσω σουπιές, σίγουρα θα βάλω μια φθηνή με γρήγορο ρυθμό βύθισης και θα σκανάρω όλο το βυθό χωρίς το άγχος να σκαλώσει ενώ στα τινάγματα θα ανεβαίνει και θα πέφτει πάλι στο ίδιο σημείο άμεσα. Αν τώρα βλέπω τα καλαμάρια να κινούνται κοντά μου και στον αφρό θα βάλω μια μικρή καλαμαριέρα η οποία για να μπορεί να τα δελεάσει θα πρέπει να βυθίζεται πολύ ρεαλιστικά και να αντιδρά σε γρήγορα jerks. Επίσης, αν είναι μεγάλα αυτά τα καλαμάρια, για να τα αγκιστρώσει η μικρή θα πρέπει να είναι τα γκίνια της πολύ καλής ποιότητας. Συμπέρασμα; Η μικρή καλαμαριέρα μου θα πρέπει να είναι ακριβή γιατί οι φθηνές δεν κάνουν τίποτα από αυτά που χρειάζομαι. Αυτά ήταν μερικά από τα παραδείγματα που μπόρεσα να σκεφτώ και εννοείται ότι θα μπορούσα να γράψω πολλά ακόμα.
Συμπέρασμα
Το συμπέρασμα είναι ότι πρώτα από όλα ότι πρέπει να μάθουμε τι κάνει η καλαμαριέρα μας, άσχετα αν είναι φθηνή ή ακριβή. Έπειτα μπορούμε να διαλέξουμε αυτές που θέλουμε με στόχο, κακά τα ψέμματα, τις φθηνές αφού τα σκαλώματα είναι πολλά στο μεγαλύτερο ποσοστό των θαλασσών μας και οι τσέπες των περισσότερων από εμάς άδειες. Αυτό που θα πρέπει να προσέξουμε πολύ στην επιλογή των φθηνών είναι τα γκίνια να είναι κανονικά, το ρούχο αν γίνεται να είναι αξιοπρεπές και το κρικάκι να είναι γερό και αν είναι στριφτάρι, να είναι καλά στερεωμένο μέσα στην μύτη. Υπάρχουν πραγματικά πολύ αξιόλογες φθηνές καλαμαριέρες πια που αξίζουν με το παραπάνω τα λεφτά τους αλλά θα πρέπει να τις εντοπίσετε ανάμεσα στον χαμό που κυκλοφορεί. Επίσης, η διαφορά σε αποδοτικότητα και ποιότητα μια καλαμαριέρας του ενάμιση ευρώ με μια των τριών ευρώ μπορεί να είναι πάρα… πάρα… πολύ μεγάλη!
Από την άλλη πιστεύω ότι πάντα πρέπει να έχουμε μαζί μας έστω και μία ακριβή για να δούμε στην πράξη την αποδοτικότητα της την οποία θα διαλέξουμε καταρχήν με γνώμονα τον ρυθμό βύθισης της δηλαδή ανάλογα το βάθος στα μέρη που ψαρεύουμε. Μπορεί να κάνει την διαφορά και πιστέψτε με… αυτό το έργο το έχω δει πολλές φορές να συμβαίνει. Όλα τα συστήματα σε θερμικά ρούχα, περίτεχνες πλεύσεις, ήχος και άλλα, δεν είναι τυχαία ούτε δημιουργήθηκαν για παραπλάνηση του καταναλωτή. Οι κορυφαίες ιαπωνικές εταιρείες κάνουν συνεχώς πειράματα μέσα στα εργαστήρια αλλά και στην θάλασσα ώστε να λύσουν τα μυστήρια της συμπεριφοράς των δικών τους ειδών καλαμαριών. Ένα τελευταίο που θα αναφέρω είναι το γεγονός ότι όλα -μα όλα- τα πλάσματα της θάλασσας, κάποια στιγμή πονηρεύουν οπότε μην σας κάνει εντύπωση αν στο μέλλον η πλάστιγγα στην κασετίνα μας γείρει αναγκαστικά προς τις ακριβές…
Wow, wonderful weblog structure! How lengthy have you been blogging
for? you make running a blog look easy. The entire look of
your site is wonderful, as smartly as the content!
You can see similar here ecommerce