Υλικά

για τη φρέσκια παπαρδέλα

150 γραμμάρια αλεύρι ψιλό

150 γραμμάρια αλεύρι 00

3 αυγά

για το ραγού της μπεκάτσας

1 μπεκάτσα

1 κρεμμύδι

σέλινο για γεύση

δεντρολίβανο για γεύση

κουκουνάρι

2 καρότα

έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

600 γρ σάλτσα ντομάτας

Εκτέλεση

Ξεκινάμε ετοιμάζοντας τη φρέσκια παπαρδέλα. Τοποθετείτε το αλεύρι στην επιφάνεια εργασίας, προσθέτετε τα χτυπημένα αυγά, αρχίζοντας να ενσωματώνεται το αλεύρι, ανακατεύετε με ταρώ (τον κόφτη της σπάτουλας) και αρχίζετε να ζυμώνετε με τις παλάμες σας.

Το ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια λεία και ομοιογενή ζύμη. Κόψτε τη ζύμη στη μέση και ελέγξτε για φυσαλίδες αέρα μέσα.

Κάνουμε μια σφαίρα, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 15 – 20 λεπτά. Μετά από αυτό το διάστημα αλευρώνουμε ελαφρά την επιφάνεια εργασίας και αρχίζουμε να ανοίγουμε τη ζύμη ξεκινώντας από το κέντρο.

Όταν αποκτήσετε πάχος 1 εκ., τυλίξτε τη ζύμη στον πλάστη και γυρίστε την κατά 60 μοίρες. Συνεχίζουμε να τυλίγουμε τη ζύμη και την γυρίζουμε σταδιακά. Εφαρμόστε πίεση εναλλάξ στην επάνω αριστερή και δεξιά άκρη. Τυλίξτε και δουλέψτε την κάτω άκρη. Η ζύμη είναι έτοιμη όταν φτάσει σε πάχος άκρης 2 χιλιοστών.

Πασπαλίζουμε τη ζύμη με αλεύρι και διπλώνουμε τη ζύμη, διπλώνουμε τις άκρες και πασπαλίζουμε. Διπλώνουμε τη ζύμη περισσότερο στις άκρες. Ολοκληρώστε μέχρι να πάρετε ένα σερί. Κόβω στην μέση. Διπλώνουμε τη ζύμη περισσότερο στις άκρες.

Για τη σάλτσα, ρίξτε το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και ροδίστε το κρεμμύδι, το καρότο, το κουκουνάρι και το δεντρολίβανο, τοποθετήστε τη μπεκάτσα στο σοτάρισμα και ροδίστε τη σε χαμηλή φωτιά για 2-3 λεπτά ανά πλευρά.

Βρέχουμε την μπεκάτσα με κόκκινο κρασί και την αφήνουμε να εξατμιστεί σε χαμηλή φωτιά διατηρώντας την κατσαρόλα μερικώς σκεπασμένη, μετά ρίχνουμε τον πουρέ ντομάταςκαι μαγειρεύουμε για άλλα 20 λεπτά, προσθέτοντας δύο κουτάλες νερό ή ζωμό.

Βράζετε τις παπαρδέλες σε άφθονο αλατισμένο νερό, τις στραγγίζετε και τις ρίχνετε στο έτοιμο μείγμα, αφήνετε να ξεκουραστεί για λίγα δευτερόλεπτα και σερβίρετε.

About Author

1 thought on “Παππαρδέλλα με ραγού μπεκάτσας

  1. Wow, amazing weblog layout! How long have you
    ever been running a blog for? you made blogging look easy.

    The full look of your website is wonderful, let alone
    the content! You can see similar here e-commerce

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *