Το μείγμα μπαχαρικών που χρησιμοποιείται σε αυτή τη συνταγή είναι κατάλληλο για όλους τους τύπους κρέατος μικρών κυνηγιών

Υλικά

1 λαγός

Αλεύρι για κρέας

1 Γ. μπαχαρικά για μικρά θηράματα

Αλάτι, για γεύση

Πιπέρι, για γεύση

8 γ. κουταλιές της σούπας καθαρισμένο βούτυρο ή λίπος πάπιας

2 φλιτζάνια ζωμός κυνηγιού ή ζωμός πουλερικών

2 φλιτζάνια μικρά ξεφλουδισμένα κρεμμύδια

2 φλιτζάνια μανιτάρια

2 κ.σ. βαλσάμικο ξύδι

Ψιλοκομμένο μαϊντανό για γαρνίρισμα

ΜΑΡΙΝΑΔΑ

2 φλιτζάνια κόκκινο κρασί

1 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες

1 καρότο, κομμένο σε κομμάτια

1 κοτσάνι σέλινο, κομμένο σε φέτες

1 κσ μπαχαρικά για μικρά θηράματα

2 κ.σ. σούπας ξύδι από κρασί

4 σκελίδες σκόρδο

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τον λαγό και τον κόβουμε σε 8 κομμάτια.

Σε ένα μπολ βάζουμε τον λαγό και όλα τα υλικά για τη μαρινάδα. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να μαριναριστεί για 12 με 48 ώρες.

Στραγγίζουμε το κρέας και το στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας. Καρυκεύουμε με μπαχαρικά, αλάτι και πιπέρι. Τυλίγουμε σε αλεύρι.

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ροδίζουμε το κρέας με το μισό βούτυρο.

Εν τω μεταξύ, βάζετε τη μαρινάδα και τα μυρωδικά της σε μια κατσαρόλα. Προσθέστε ζωμό και αφήστε να πάρει μια βράση. Αφαιρέστε τον αφρό από την επιφάνεια του υγρού. Αφήνουμε να σιγοβράσουν 10 με 15 λεπτά.

Στραγγίζουμε τη μαρινάδα από ένα σουρωτήρι και αδειάζουμε στην κατσαρόλα με το κρέας. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας (1 με 2 ώρες).

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το άλλο μισό βούτυρο και ροδίζουμε τα μικρά κρεμμυδάκια και μετά τα μανιτάρια.

Όταν το κρέας είναι μαλακό, προσθέστε τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια στην κατσαρόλα. Προσθέστε βαλσάμικο ξύδι. Σιγοβράζουμε για 30 λεπτά ακόμα. Αφήστε το να σταθεί 30 λεπτά πριν το σερβίρετε

About Author

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *