Σαν σήμερα πριν από 14 χρόνια η δολοφονία του ηρωικού θηροφύλακα Θ. Παπασπυρόπουλου.

Το τραγικό περιστατικό που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο, συνέβη το βράδυ του Σαββάτου, 5 Σεπτεμβρίου 2009, όπου οι δύο θηροφύλακες περιπολούσαν σε αγροτική περιοχή του δημοτικού διαμερίσματος Αμαλιάδας για λαθροθήρες. Οι δύο νέοι άνθρωποι, εντόπισαν τον δράση μέσα στο σκοτάδι και του φώναξαν, ζητώντας να αφήσει το όπλο του και να παραδοθεί.

Η απάντηση ήταν ένας θανάσιμος πυροβολισμός κατά του 31χρονου Θοδωρή Παπασπυρόπουλου και ένας ακόμα εναντίον του συναδέλφου του Γεωργίου Λάττα, που παραλίγο να τον αφήσει τυφλό για πάντα.

Ο δράστης του φονικού επέστρεψε σπίτι του, καθάρισε το όπλο του και έπεσε για ύπνο, μέχρι τη στιγμή της σύλληψής του!

Ο 31χρονος Θοδωρής, ήταν πατέρας ενός βρέφους μερικών μόλις μηνών…

«Δεν λύγισε λεπτό…»

Από την πρώτη στιγμή, στο πλευρό της οικογένειας του νεκρού θηροφύλακα βρέθηκε τόσο ο Κυνηγετικός Σύλλογος Αμαλιάδας όσο και η Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου, ενώ καθ’ όλη την διάρκεια της δίκης, ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Αμαλιάδας κ. Βαγγέλης Χριστοφόρου δεν έλειψε στιγμή από την διαδικασία.

Η απόφαση του Κακουργιοδικείου του Αργοστολίου για την υπόθεση, ήταν καταπέλτης. Ισόβια για τον δολοφόνο του 31χρονου θηροφύλακα και 22 χρόνια για τον τραυματισμό του συναδέλφου του.

Οι έμπρακτοι υπερασπιστές και προστάτες του Περιβάλλοντος

About Author

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *