Μια εξαιρετική παρουσίαση πραγματοποιήθηκε από τον Σταύρο Αθανασίου με τα γεράκια του στο Εργαστήρι Θεάτρου Λογοτεχνίας και Εικαστικών. Σ’ αυτήν τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν μαζί του, να δουν από κοντά τα γεράκια, να μάθουν πληροφορίες και άλλα πολλά. Πρόκειται για μια σημαντική ενέργεια που εδραιώνει την Ιερακοθηρία στις συνειδήσεις των πολιτών.

Το εργαστήρι σημείωσε:

«Ο κύριος Σταύρος Αθανασίου στο Πόρτο Ράφτη!

Ο αγαπημένος μας γερακάρης μάς επισκέφθηκε στο κέντρο λογοτεχνίας μαζί με τον αετό της ΑΕΚ «Οδυσσέα», το γεράκι που καταρρίπτει drones «Ζήνα» και την απίστευτη κουκουβάγια του, τη «Βάγια»! Μίλησε στα παιδιά για τα θαυμάσια αυτά πουλιά, έλυσε όλες τις απορίες τους και έφυγε αφήνοντας σε όλους μας μια όμορφη ανάμνηση και μια υπόσχεση… το επόμενο ραντεβού μας να είναι στα βουνά!

Στα πλαίσια του camp τα παιδιά είχαν ετοιμάσει μια συνέντευξη σαν μικροί δημοσιογράφοι και πολλές ζωγραφιές με θέμα… τι άλλο; τους αετούς! Όμως αυτό που μοιράστηκαν πιο έντονα μαζί του ήταν ο απέραντος θαυμασμός και  ο ανεξάντλητος ενθουσιασμός για τον γερακάρη μας και την άγρια φύση!

Τον ευχαριστούμε όλοι από καρδιάς!».

Ο ίδιος από την πλευρά του τόνισε:

«Τα παιδιά ζωγραφίζουν στο τοίχο….

Το πιο όμορφο δώρο είναι η αγάπη και η εκτίμηση των παιδιών, γιατί είναι αγνή, αφιλτράριστη όπως και η ευγνωμοσύνη τους για αυτό που τους προσφέρεις…. Ίσως κάποια στιγμή να ήταν ωραία ιδέα να κάτσουν για λίγο αυτά στα έδρανα και οι «μεγάλοι» να γίνουν μαθητές να διδαχθούν τα ανωτέρω….

Ένα απέραντο ευχαριστώ για τις ζωγραφιές, τις αφιερώσεις, την «μίνι συνέντευξη» και τις απορίες για την ζωή μου που δεν τις έχουν κάνει ούτε μεγάλοι… με συντονιστή πάντα το μικρό μου γερακάρη…. Κωνσταντίνο!!!!

Το πιο όμορφο όμως απ’ όλα ήταν η λέξη ΙΕΡΑΚΟΘΗΡΙΑ  γραμμένη σε παιδικό πίνακα με πολύχρωμες κιμωλίες από παιδικά χέρια….. Αξία Ανεκτίμητη!!!! Ευχαριστώ το Εργαστήρι Θεάτρου Λογοτεχνίας και Εικαστικών για την πρόσκληση».

About Author

1 thought on “Ιερακοθηρία: Παρουσίαση των γερακιών σε παιδιά από τον Σταύρο Αθανασίου (ΦΩΤΟ)

  1. Wow, wonderful weblog structure! How lengthy have you been blogging for?
    you make running a blog look easy. The whole glance of your site
    is great, let alone the content! You can see similar here dobry sklep

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *