Υλικά

6 τρυγόνια,

6 φέτες προσούτο,

½ φλ. σταφιδάκια,

κουταλιές κουμανδαρία,

2 κοφτές κουταλιές βούτυρο + 4 κοφτές κουταλιές επιπλέον για το ψωμί,

1 κουταλιά λάδι + 2 κουταλιές για το ψωμί,

2 κουταλιές πολύ ψιλοκομμένο κρεμμύδι,

1/3 φλ. μπράντι,

6 φέτες ψωμί φόρμας (sliced), χωρίς κόρα,

αλάτι, πιπέρι.

Εκτέλεση

Βάζετε τα σταφιδάκια σε ένα μπολ και προσθέτετε μέσα 1 φλ. καυτό νερό και την κουμανδαρία. Τα αφήνετε να μουλιάσουν. Ξεπλένετε καλά, στεγνώνετε και αλατοπιπερώνετε τα τρυγόνια και τυλίγετε το καθένα με 1 φέτα προσούτο, προσέχοντας να καλύψει καλά το στήθος του.

Ζεσταίνετε το βούτυρο με το λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε μέσα σε χαμηλή φωτιά το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει, χωρίς να πάρει χρώμα. Ύστερα, βάζετε μέσα τα τρυγόνια, δυναμώνετε τη φωτιά και τα σοτάρετε μέχρι να ροδίσουν καλά, για 3-4 λεπτά. Ρίχνετε μέσα το μπράντι και το ανάβετε. Όταν καταλαγιάσουν οι φλόγες, προσθέτετε τα σταφιδάκια με το νερό και την κουμανδαρία, αφήνετε να κοχλάσουν, χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοψήνετε τα τρυγόνια για 20 περίπου λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά.

Στο μεταξύ, ζεσταίνετε το επιπλέον βούτυρο και το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και ροδίζετε μέσα το ψωμί και από τις δυο πλευρές. Όταν είναι έτοιμα τα τρυγόνια , βάζετε πάνω σε κάθε φέτα από ένα και τα περιχύνετε με τη σάλτσα τους.

About Author

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *