Ο Geoff Garrod εξηγεί για το τι χρησιμοποιεί και γιατί

Το να έχω πολλά αξεσουάρ για το κυνήγι φάσσας δεν είναι για μένα. Μπορεί να είναι αυτό που θέλουν μερικοί, αλλά θα προτιμούσα να βασίζομαι στα 40 χρόνια τεχνογνωσίας και γνώσης που έχω αποκτήσει. Και αν έχω κιτ, προτιμώ το απλό.

Απαραίτητα αξεσουάρ

Πρώτα απ ‘όλα, πρέπει να έχω τα σκυλιά μου κοντά. Είναι υπέροχοι στο να βρίσκουν πυροβολημένα πουλιά.

Προστασία αυτιών

Κατά την άποψή μου, αυτό είναι απαραίτητο, όπως γνωρίζω για το κόστος μου. Πριν από σαράντα χρόνια κανείς δεν φορούσε προστασία ακοής και εγώ ξεκίνησα μόλις πριν από 10 χρόνια, που ήταν πολύ αργά. Δυσκολεύομαι να ακούω καλά σε ένα κράχτη ως αποτέλεσμα. Μπορείτε να επιλέξετε από ωτοασπίδες εξωτερικές έως εσωτερικές, ό,τι βρίσκετε πιο άνετο. Απλώς βεβαιωθείτε ότι έχετε αυτά τα απαραίτητα αξεσουάρ – είναι υποχρεωτικά κατά τη γνώμη μου.

Δεν μπορούσα να τα βγάλω πέρα ​​με τις πλήρης ωτοασπίδες πάνω από το αυτί γιατί χτυπούσαν το κοντάκι του όπλου μου όταν έβαζα γρήγορα το όπλο, και μετά τα έσπρωχναν από το κεφάλι μου ή τα έβγαζαν με το καπέλο μου. Μερικοί άνθρωποι δεν βρίσκουν αυτό ως πρόβλημα, εξαρτάται απλώς από το σχήμα του σώματός σας και τις διαστάσεις του κοντακιού. Σήμερα χρησιμοποιώ ωτοασπίδες Cens Puretone. Αυτά είναι διαμορφωμένα στο σχήμα του αυτιού σας και έχουν μικρές ηλεκτρονικές συσκευές μέσα τους που κάνουν την ακύρωση θορύβου. Τις αγαπώ.

Προστασία ματιών

Ένα άλλο αδιαπραγμάτευτο κατά την άποψή μου είναι τα γυαλιά ασφαλείας. Χρησιμοποιώ αυτά της Oakley, αλλά υπάρχουν πολλές άλλες καλές μάρκες στην αγορά. Τα χρησιμοποιώ και για σκοποβολή και κυνήγι και έχω μερικά σετ φακών για να ταιριάζουν σε όλες τις περιστάσεις. Κίτρινο για χαμηλό φωτισμό, διαυγές καθαρά για προστασία των ματιών, σκούρο γκρι για φωτεινές μέρες και πορτοκαλί για συννεφιασμένες μέρες.

κιάλια

Ένα ζευγάρι κιάλια για εργασία παρατήρησης θα σας φανούν χρήσιμα

Καπέλα για σκοποβολή

Επίσης πάντα φοράω καπέλο . Διαλέξτε ένα με φαρδύ γύρο – θα κρατήσει τον ήλιο μακριά από τα μάτια σας ΚΑΙ θα κρατήσει το πρόσωπό σας στη σκιά. Αυτό είναι το κλειδί όταν κυνηγάς φάσσες. Είναι πουλιά με οξυδερκή μάτια που είναι καλά στο να εντοπίζουν την κίνηση. Θα δουν ένα λαμπερό πρόσωπο να κινείται πάνω σε έναν σκοτεινό φράχτη και θα φύγουν.

Όπλα

Το όπλο της επιλογής μου είναι ένα Browning Maxus , camo, με συνθετικό κοντάκι και κάννη 28 ιντσών. Πριν από αυτό πυροβολούσα ένα Beretta 303 τεσσάρων βολών ημιαυτόματο που υπήρχε στο δελτίο πυροβόλων όπλων μου για «καταστροφή θηραμάτων εδάφους και παρασίτων». Οι φάσσες εμπίπτουν στα παράσιτα.

Χρησιμοποιώ ένα τέταρτο τσοκ (4), γιατί μου αρέσει να πλησιάζω τα πουλιά όσο πιο κοντά μπορώ όταν τα παραπλανώ για να βεβαιωθώ για καθαρή θανάτωση και το τέταρτο τσοκ δίνει ένα υπέροχο μοτίβο σε περιοχές από 10 έως 30 γιάρδες.

Φυσίγγια

Τα φυσίγγια της επιλογής μου είναι το Eley Pigeon Select 30g No 6 shot ή το Eley Pigeon HV 32g No 6 shot. Χρησιμοποιώ μόνο μαλλινες τάπες και χρησιμοποιώ το φορτίο 32 γραμμάρια όταν σκοπεύω με ρουστίκ ή αν τα πουλιά είναι κάπως «απόκοσμα» και δεν δεσμεύονται στο μοτίβο και καταλήγω να πυροβολώ σε μεγαλύτερες αποστάσεις. Τις περισσότερες μέρες , το φορτίο των 30 γραμμαρίων θα κάνει εύκολα τη δουλειά.

Τα πλαστικά ομοιώματα βοηθούν όπως και τα αληθινά πουλιά, αν έχετε χώρο κατάψυξης

Θα χρειαστείτε ένα σετ ομοιωμάτων και χρησιμοποιώ την ολόσωμη ποικιλία που φτιάχτηκε από την Enforcer τον τελευταίο χρόνο. Υπάρχουν πολλά στην αγορά και τα περισσότερα είναι καλά. Εάν τα έχετε διαθέσιμα και κλίση προς τα παραδοσιακά, τα νεκρά πουλιά είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσετε, αλλά αυτό σημαίνει ότι κρατάτε περίπου μισή ντουζίνα στην κατάψυξη, κάτι που δεν είναι πάντα δημοφιλές στην οικογένεια. Η πλαστική ποικιλία κάνει τη δουλειά.

Δεν χρειάζεσαι πολλά ομοιώματα. Έχω 10 στο κιτ μου, αλλά μερικές φορές είχα μια καλή μέρα ξεκινώντας με μόνο ένα νεκρό πουλί – ή ακόμα και κανένα! Θα πρέπει να είστε ακριβώς στη γραμμή πτήσης εάν το κάνετε αυτό και θα πρέπει να έχετε κάνει καλά την αναγνώριση σας.

Μερικοί άνθρωποι θα αγοράσουν ένα περιστροφικό, μια συσκευή με μπαταρία που περιστρέφεται με δύο νεκρά περιστέρια σε μακριές αντενες. Πολλοί από αυτούς τους χρήστες ορκίζονται σε αυτούς και, ενώ δεν αρνούμαι ότι μπορούν συχνά να βοηθήσουν, δεν τα χρησιμοποιώ καθώς μου αρέσει για να είναι τα πράγματα απλά.

Καλύπτρα

Το Hide camo πλέγμα πρέπει να συνδυάζεται με το περιβάλλον σας.

Προσπαθήστε να ταιριάζει με το φόντο.

Για να φτιάξετε μια καλύπτρα , θα χρειαστείτε άφθονο δίχτυ. Πάντα έβρισκα ή αγόραζα δίχτυα στρατού και έχω μια επιλογή χρωμάτων για διαφορετικές εποχές. Από ελαφρύ παραλλαγής ερήμου, για ώριμα χωράφια με σιτάρι ή κριθάρι, σκούρο πράσινο για ασορτί καλοκαιρινούς φράχτες και καφέ δίχτυ για τους χειμερινούς μήνες.

Παίρνω μαζί μου τουλάχιστον έξι κοντάρια και μου αρέσουν αυτά με γερό υποπόδιο για να τα σπρώχνω σε σκληρό έδαφος. Βεβαιωθείτε ότι εκτείνονται αρκετά ψηλά ώστε να μπορείτε να πυροβολείτε από όρθια θέση, κάτι που θα συνιστούσα να ξεκινήσετε, ειδικά αν δεν έχετε συνηθίσει να πυροβολείτε από καρέκλα. Το δίχτυ θα πρέπει να είναι ακριβώς κάτω από το επίπεδο της μασχάλης σας.

Άλλος χρήσιμος εξοπλισμός

Ένα κλαδευτήρι να αφαιρέσετε τυχόν κλαδιά που βρίσκονται στο δρόμο σας (προσπαθήστε να αφαιρέσετε όσο το δυνατόν λιγότερα για να κρατήσετε τον ιδιοκτήτη της γης ευχαριστημένο)

Ένα φτυάρι για να ισιώσετε το έδαφος στην καλύπτρα όπου στέκεστε και ένα ζευγάρι κιάλια για εργασία παρατήρησης.

Δύο καλάμια κήπου μήκους ενός ποδιού είναι ιδανικά για να στηρίξουν πυροβολημένα πουλιά για να δώσουν ζωή στο σχέδιο και είναι πολύ φθηνά. Παίρνω ένα πακέτο μαζί μου. σπρώχνετε το ραβδί προς τα πάνω, το πίσω άκρο των νεκρών πουλιών μέχρι το κεφάλι και μετά σπρώχνετε το ραβδί στο έδαφος. Το νεκρό πουλί θα ταλαντεύεται στον άνεμο και θα το κάνει να φαίνεται σαν τα πουλιά να κινούνται λίγο.

Ενα μπουκάλι νερό

About Author

8 thoughts on “Εξοπλισμός για το κυνήγι φάσσας

 1. Wow, marvelous weblog format! How long have
  you ever been running a blog for? you make running a blog
  glance easy. The overall look of your website is
  fantastic, as neatly as the content material! You can see similar:
  ecommerce and here sklep

 2. Awesome blog! Is your theme custom made or did you download it from somewhere?
  A theme like yours with a few simple adjustements would really make my blog jump out.
  Please let me know where you got your design. Many thanks I saw similar here: Sklep

 3. I must thank you for the efforts you have put in writing
  this blog. I really hope to see the same high-grade blog posts by you in the future as well.
  In fact, your creative writing abilities has inspired me
  to get my very own site now 😉 I saw similar here: Dobry sklep

 4. Hello there! Do you know if they make any plugins to assist with SEO?
  I’m trying to get my site to rank for some targeted keywords but
  I’m not seeing very good gains. If you know of any please share.
  Thanks! You can read similar article here: GSA List

 5. Wow, marvelous weblog structure!
  How lengthy have you been running a blog for? you made
  running a blog glance easy. The entire glance of your web site is wonderful, let alone the content material!

  You can see similar here prev next and it’s was
  wrote by Alejandro84.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *