Η εύκολη λύση είναι να ζητάς από τους κυνηγούς να βγάλουν… το φίδι από την τρύπα, να κυνηγάνε γουρούνια Ιούλιο μήνα και να έχουν την ευθύνη πάνω τους, κοινώς να απορροφούν όλες τις αντιδράσεις από την κοινωνία. Αυτό ακριβώς κάνει η ΚΣΕ, ζητώντας όλα τα παραπάνω με έντυπο οδηγιών που εστάλη στους Κυνηγετικούς Συλλόγους της χώρας.

Τί θα έπρεπε να κάνει;

Την ευθύνη, έστω την πολιτική, να την δώσει στον σημερινό υπουργό. Δηλαδή ο υπουργός να βγει δημόσια και ζητήσει τη στήριξη των κυνηγών. Γιατί; Γιατί απλώς η κτηνοτροφία τελειώνει! Απλά τα πράγματα! Γιατί όμως δεν το κάνει αυτό η ηγεσία μας; Μάλλον θα πρέπει να ρωτήσετε τους ίδιους!

Ακόμα ακόμα, πώς διαπραγματεύθηκε η ΚΣΕ με τις αρμόδιες αρχές και ζητά από τους κυνηγούς να αφήσουν δουλειές, οικογένειες, διακοπές κτλ και να βγουν σεργιάνι καλοκαιριάτικα; Τι κερδίσαμε από την διαπραγμάτευση;

Μήπως έθεσαν βέτο για το Νομοσχέδιο Άργος; Μήπως ζήτησαν μείωση της τιμής της άδειας; Μήπως λύθηκε το πρόβλημα με τα σκοπευτήρια; Στην τελική μήπως κατάφεραν να ενισχύσουν το ταμείο των κυνηγών; Τίποτα από τα παραπάνω!

Μυστήριο αποτελεί γιατί βιάστηκαν να σηκώσουν ένα βάρος που δεν μας αναλογεί, στον βαθμό τουλάχιστον με τον οποίο μας το φορτώνουν. Μυστήριο επίσης αποτελεί και το γεγονός ότι τα συνεργεία δίωξης, χωρίς να έχει γίνει τίποτα από τα παραπάνω, θα αποτύχουν τέτοιους μήνες. Μυστήριο, τέλος, αποτελεί το γεγονός ότι – παρά τα άπειρα – αυτογκόλ που βάζει η ηγεσία μας, συνεχίζει ακάθεκτη, δίχως να υπολογίζει το κόστος που έχουν οι ενέργειές της για όλους μας.

Το κείμενο αυτό στρέφεται κατά πολιτικών που ζημιώνουν το κυνήγι, αντί να το ενισχύουν! Καλό θα ήταν να ξανασκεφτούν στην ΚΣΕ τον τρόπο με τον οποίο θα βοηθήσουμε στην λαίλαπα της πανώλης, αλλά να μάθουν ότι είμαστε σε θέση ισχύος και διεκδικούμε αυτά που μας αναλογούν. Να μάθουν επίσης ότι καλό είναι να χτυπάς και το χέρι στο τραπέζι καμία φορά…

Αυτά για την ώρα…

About Author

9 thoughts on “Όσα δεν κάνει η ΚΣΕ για την πανώλη των χοίρων

  1. Nice post. I was checking constantly this blog and I am impressed!
    Very useful info specifically the last part
    🙂 I care for such info a lot. I was seeking this certain info for a very long time.
    Thank you and good luck. I saw similar here: Najlepszy sklep

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *