ΛΑΓΟΣ

Πηγή: Κυνηγετικές ιστορίες και παραδόσεις

Υλικά

1 λαγός

3 πιπεριές χρωματιστές

2 μεγάλα κρεμμύδια

4 καρότα

4 σκελίδες σκόρδο

1 ποτήρι λευκό κρασί

1 ματσάκι σέλινο

3 φύλλα δάφνης

Αλάτι πιπέρι

Ελαιόλαδο

κόκκους Πιπέρι χρωματιστό

Εκτέλεση

Πλένουμε το λαγό. Μετά το αφήνουμε να στραγγίζει καλά και τον κόβουμε. Κόβουμε τα λαχανικά σε χοντρά κομμάτια

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα κομμάτια από το λαγό, ρίχνουμε και τα λαχανικά. Ρίχνουμε το κρασί και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε το μείγμα πιπεριού. Το βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες ή όλο το βράδυ

Το βάζουμε στο φούρνο 200 βαθμούς για 1 ώρα και 30 λεπτά με κλειστό καπάκι. Μετά το ανακατεύουμε μία φορά και προσθέτουμε το σέλινο. Το ξανά βάζουμε στο φούρνο 180 βαθμούς για άλλη 1 ώρα και 30 λεπτά περίπου πάλι.

About Author

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *