Υλικά

4 σουπιές καθαρισμένες

500γρ φέτα

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

Άνηθος ψιλοκομμένος

Μαϊντανός ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο

1 ώριμη ντομάτα τριμμένη

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Εκτέλεση

Ξεπλένουμε καλά τις σουπιές και τις βράζουμε σε κατσαρόλα με νερό για μισή ώρα

Βγάζουμε τις σουπιές από το νερό και τις αφήνουμε να στραγγίξουν καλά.

Σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαραθούν.

Προσθέτουμε τον άνηθο, το μαϊντανό, την τριμμένη ντομάτα, αλάτι πιπέρι, ανακατεύουμε και όταν ομογενοποιηθεί η γέμιση την αποσύρουμε.

Τρίβουμε με τα χέρια μας σε μικρά κομματάκια τη φέτα μέση στη γέμιση και ανακατεύουμε.

Γεμίζουμε τις σουπιές με κουτάλι, τις κλείνουμε με οδοντογλιφίδα, τις απλώνουμε στο πυρέξ και τις περιχύνουμε με τη σάλτσα που έχει περισσέψει.

Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο το ταψάκι και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου μισή ώρα.

Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε ακόμα λίγο μέχρι να ροδίσουν οι σουπιές.

About Author

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *