Οταν συνδυάζεις μπεκάτσα και Γαλλία τότε δεν μπορεί να πάει λάθος

Ανακαλύψτε τη συνταγή για μπεκάτσα με σπάγκο. Μια συνταγή αντάξια του ονόματος, εύκολη στην παρασκευή και όμορφη στη σκέψη. Στην άκρη της φωτιάς, φορτωμένο με μπέικον, κάντε το στόμα σας να βουρκώνει παρακολουθώντας αυτά τα εξαιρετικής ποιότητας πιάτα.

Η μπεκάτσα δεν αδειάζει, απλώς αφαιρούμε τα μάτια

Για να ετοιμάσετε τη συνταγή της μπεκάτσας με σπάγκο, θα χρειαστείτε:

Μία ή περισσότερες φτερωτές μπεκάτσες, χωρίς εκσπλαχνία.

Τουλάχιστον 60 γραμμάρια βουτύρου.

12 cl Armagnac;

Αλατοπίπερο;

Λεπτές φέτες χοιρινή κοιλιά

Όμορφες φέτες χωριάτικο ψωμί.

Τουλάχιστον 200 γραμμάρια ακατέργαστου φουά γκρα.

Στην αρχή, φλαμπάρετε τις μπεκάτσες σας και τις βάζετε με το στήθος, και έπειτα κρεμάστε τις στο τζάκι σας χάρη δεμένες με μαγειρικό σπάγκο.

Τοποθετήστε ένα πιάτο έτσι ώστε να πιάσει το λίπος και τους χυμούς μαγειρέματος. Ποτίστε τα πουλιά σας με τον χυμό που έχετε συλλέξει. Ο χρόνος μαγειρέματος, ανάλογα με τη φωτιά, κυμαίνεται μεταξύ 30 και 45 λεπτών.

Ταυτόχρονα, βουτυρώστε και φρυγανίστε τις φέτες χωριάτικο ψωμί σας. Όταν είναι έτοιμες οι μπεκάτσες, τις τοποθετούμε στο ταψί και τις ξαναφλαμπάρουμε.

Στη συνέχεια αφαιρείτε προσεκτικά το στομάχι το οποίο θα τοποθετήσετε σε μια κατσαρόλα με το φουά γκρα και ότι έχει μείνει από το ταψί. Βράστε αυτό το μείγμα για να αποκτήσετε μια λεία προετοιμασία που θα απλώσετε στα σάντουιτς σας αλλά και στις μπεκάτσες.

Τέλος, τοποθετήστε τις μισάνοιχτες μπεκάτσες σας στην πίσω πλευρά.

Μπορείτε, αν θέλετε, να προσθέσετε μερικά μανιτάρια πορτσίνι. Ένα full bodied κρασί θα είναι τέλειο για να συνοδεύσει αυτό το γεύμα.

Ένα κόκκινο Gigondas θα κάνει το κόλπο τέλεια, πράγματι, η ισχυρή του δομή και η χαμηλή οξύτητα θα προσφέρουν τον τέλειο συνδυασμό

About Author

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *