Υλικά
1 χταπόδι μεσαίου μεγέθους (φρέσκο ή κατεψυγμένο)
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι μικρό
1 κ.σ. μαραθόσπορο
2 κ.σ. μέλι
Καυτερή πιπεριά (όση αντέχετε)
1 ποτήρι ξύδι από σταφύλια (καλής ποιότητας)
1 ποτήρι ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε το χταπόδι, αφαιρούμε τα μάτια, το εσωτερικό της κουκούλας και το δόντι. Πλένουμε πολύ καλά με νερό. Το βράζουμε για 30 λεπτά σε μέτρια φωτιά με ένα ποτήρι νερό και λίγο αλάτι. Κόβουμε το χταπόδι σε κομματάκια (μέγεθος ενός μεζέ).
Στη συνέχεια ρίχνουμε σε ένα γυάλινο βάζο το χταπόδι και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Σφραγίζουμε καλά και αναδεύουμε μερικές φορές. Μετά από μερικές ώρες το χταποδάκι έχει πάρει όλα τα αρώματα και είναι έτοιμο για κατανάλωση. Διατηρείται στο ψυγείο περίπου για ένα μήνα.
Προσοχή τρίβουμε τις βεντούζες για να φύγει η άμμος.
Μην παραβράσετε το χταπόδι, αν και σφίγγει όταν κρυώσει είναι καλύτερα να μην το κάνετε “νιανιά”.
Χταπόδι
Για χρήση από το ψυγείο φροντίστε να το βγάλετε μισή ωρίτσα πιο πριν για να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Βγάζετε την ποσότητα που επιθυμείτε φροντίζοντας να πιάνετε από όλα τα υλικά (εάν δεν έχει παγώσει το λάδι στο βάζο αναδεύστε καλά πριν βγάλετε την ποσότητα που θέλετε).
Very nice article and right to the point.
I don’t know if this is actually the best place to ask but do you guys have any ideea where to get some
professional writers? Thx 🙂 Escape roomy lista
Very interesting details you have noted, appreciate it for putting up.!