
Απλή συνταγή, παραδοσιακή της Σεβίλλης
Πηγή: Κυνηγετικές ιστορίες και παραδόσεις
Αυτό το πιάτο μαγειρεύεται με ανήκει στην παραδοσιακή κουζίνα της Σεβίλλης. Κατά γενικό κανόνα, καταναλώνεται κυρίως καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους και συνήθως σερβίρεται σε δείπνα ως δεύτερο πιάτο.
Το βρασμένο κρέας είναι πολύ νόστιμο. Σε αυτήν την περίπτωση σας αφήνουμε τη συνταγή για ένα λαγό στιφάδο με κρεμμύδια. Ελπίζουμε να σας αρέσει.
Διατροφικές πληροφορίες
Θερμίδες: 114 kcal / 100gr
Λίπη: 3 gr / 100gr
Πρωτεΐνες: 21,6 gr / 100gr
Υλικά
1 λαγός
2 κιλά κρεμμύδια
1 κιλό ντομάτες
1 καρότο
Μαϊντανός
Δάφνη
Ελαιόλαδο
Λευκό κρασί
Αλάτι
Πιπέρι
Έτσι μαγειρεύουμε
Καθαρίζουμε καλά τον λαγό, ψιλοκόβουμε και προσθέτουμε αλάτι. Το βάζουμε σε πήλινο σκεύος με ελαιόλαδο και το τηγανίζουμε για λίγα λεπτά. Προσθέστε το λευκό κρασί και αφήστε το αλκοόλ να εξατμιστεί.
Καλύψτε το λαγό με νερό και προσθέστε ολόκληρα τα ξεφλουδισμένα κρεμμύδια, ολόκληρες τις ντομάτες και το φύλλο δάφνης. Αφήστε το να βράσει για περίπου δύο ώρες, προσθέτοντας περισσότερο ζεστό νερό εάν παραμείνει στεγνό.
Μετά από αυτό το χρονικό διάστημα, ελέγχουμε αν το κρέας είναι τρυφερό. Εάν όχι, συνεχίζουμε το μαγείρεμα. Όταν τελειώσει ο λαγός, προσθέστε πιπέρι και καρότα σε φέτες και μαγειρέψτε για άλλα 20 λεπτά.
Πριν το σερβίρετε, πασπαλίζετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό