Νικόλαος Κράλλης, Τέως Γενικός Γραμματέας Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος. Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις για το Νίκο, καθώς η κυνηγετική του δραστηριότητα, η σύντομη συνδικαλιστική του πορεία, αλλά και η αγωνία του για το μέλλον του κυνηγίου, της ερασιτεχνικής αλιείας και όλων των άλλων υπαίθριων δραστηριοτήτων είναι γνωστές σε όλους τους Έλληνες κυνηγούς και κυνόφιλους. Πριν από λίγες ημέρες, οργισμένος από τις τελευταίες μεθοδεύσεις της κυβέρνησης, σε ανάρτησή του τόνισε την ανάγκη να σταλεί ένα μήνυμα συσπείρωσης και διαμαρτυρίας στην κεντρική πολιτική εξουσία, μέσω της ψήφου και της στήριξης στον συνδυασμό ΕΝΩΝΩ – ΚΕΚΑ! Και έχει δίκιο. Ήρθε η ώρα να δείξουμε την δύναμή μας! Και με αυτόν τον τρόπο! Συγκεκριμένα έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό:

«Η υπαίθρια ζωή και οι αξίες της δέχονται συνολική επίθεση.

Τα βουνά μας ξεκοιλιάζονται από την πράσινη λαίλαπα των ανεμογεννητριών, την ώρα που η αγροτική γη αλλάζει χρήση σε όφελος της εκμετάλλευσης για περιττή πράσινη ενέργεια που το κορεσμένο δίκτυο,  δεν επαρκεί για να απορροφήσει.

Ζούμε συστηματική απαξίωση της κτηνοτροφίας και της αλιείας, από την υποκινούμενη από συμφέροντα αλλαγή τρόπου διατροφής.

Ζούμε  την επέκταση αποστειρωμένων ζωνών «προστασίας» , όπου ο άνθρωπος εξορίζεται σαν παρείσακτος. Σαν αποτέλεσμα: ολέθριες, καταστροφικές πυρκαγιές από παρατημένα δάση που δεν διαχειρίζονται.

Η κτηνοτροφία ζει την «επαναγριοποίηση» της φύσης, όπου πρωτοφανείς αριθμοί λύκων και αρκούδων καταστρέφουν το βιός τους, με αποζημιώσεις κοροϊδία.  

Ζούμε την υποκρισία της «προστασίας» όπου εξορίζεται ο βοσκός, ο κυνηγός, ο ψαράς, ο μανιταροσυλλέκτης, ο βοτανοσυλλέκτης και τεράστιες εκτάσεις γης (της κληρονομιάς των παιδιών μας) αποδίδονται σε αρπακτικά funds, με το μανδύα της ανάπτυξης.

Σε μια χώρα με 3.500 χλμ ακτές ο πρωθυπουργός  δήλωσε πως το 30% της Ανατολικής Μεσογείου  θα γίνει «προστατευόμενη ζώνη». Η ερασιτεχνική αλιευτική δραστηριότητα εξορίζεται πλήρως. 1.200 χλμ παράκτιας ζώνης της χώρας θα απαγορευτούν από την αλιεία.

Σε μια πρωτοφανή επίθεση στον κυνηγετικό και κυνοφιλικό κόσμο της χώρας η κυβέρνηση προχωρά το κατάπτυστο σχέδιο στείρωσης «Άργος». Αγνοώντας πως δεν μπορείς να τιμωρείς το νόμιμο και συνεπή ιδιοκτήτη για ότι άνομο δεν μπορείς ή δεν θέλεις να ελέγξεις. Παραβιάζοντας την ισονομία των πολιτών. Θεσπίζοντας αντισυνταγματικές ανώτερες ποινές για τον κυνηγό.

Προς μεγάλη μου απογοήτευση οι συνδικαλιστικές μας οργανώσεις με ναυαρχίδα την ΚΣΕ δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων, αδυνατώντας να ορθώσουν φράγμα και να ασκήσουν την απαραίτητη πολιτική πίεση.

Η υπαίθρια ζωή, η παραγωγή της και οι αξίες της, είναι η καρδιά μιας χώρας. Είναι η ταυτότητά της. Είναι η κληρονομιά της. Και κινδυνεύουν!

Η πολιτική σκηνή πρέπει να καταλάβει πως αυτή η χώρα που ζούμε δεν είναι μόνο παραλιακή και Εκάλη.

Ξεπερνώντας τις όποιες επιφυλάξεις μου, αλλά και την προσωπική μου πολιτική προϊστορία, θεωρώ πως είναι η ώρα να στηρίξουμε τον κομματικό σχηματισμό ΕΝΩΝΩ – ΚΕΚΑ. Να ακουστεί η φωνή και η αγωνία της υπαίθρου. Κυνηγοί, αλιείς, μανιταροσυλλέκτες, κτηνοτρόφοι, άνθρωποι που πονούν και νοιάζονται την φύση, είναι η ώρα να σταλεί ένα μήνυμα στην κεντρική εξουσία και να ακουστεί δυνατά η φωνή διαμαρτυρίας των ανθρώπων της υπαίθρου».

Αυτά. Τα υπόλοιπα το βράδυ των εκλογών!

About Author

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *