Μια πολύ ωραία κυνηγετική συνταγή για σήμερα: Ορτύκια στη σούβλα σε ψησταριά κάρβουνου
Τα ορτύκια είναι ένας αγαπημένος μεζές των κυνηγών. Τα σουβλίσαμε στις μικρές σούβλες και τα ψήσαμε σε σιγανή φωτιά πάνω από τα κάρβουνα. Μια δυο επαλείψεις με τη μαρινάδα τους και έτοιμα τα σουβλιστά ορτύκια. Πάμε να δούμε βήμα-βήμα τη συνταγή και το ψήσιμο.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
16 ορτύκια
Ξύσμα από λεμόνι
Αλάτι
Λεμονοπίπερο
80ml κρασί λευκό
80ml σκορδέλαιο
Θυμάρι
Ρίγανη
Πιπέρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Πλύντε καλά τα ορτύκια, καθαρίστε καλά εσωτερικά και αφήστε τα να στραγγίσουν. Πρώτη σας δουλειά, να περιχύσετε τα ορτύκια με το κρασί. Ανακατέψτε καλά και αφήστε για 20 λεπτά με μισή ώρα να σταθούν στο κρασί. Στη συνέχεια, ρίξτε εσωτερικά λίγο από το ξύσμα του λεμονιού και λεμονοπίπερο. Εξωτερικά, βάλτε αλάτι, πιπέρι και θυμάρι (αναλογία μείγματος: 1 κουτ. σουπ. αλάτι, 1 κουτ. γλ. πιπέρι, 1 κουτ. γλυκού θυμάρι) και περιχύστε με το σκορδέλαιο (αναλογία σκορδέλαιου: σε 100ml ελαιόλαδο, 2 σκελίδες σκόρδο σπασμένες). Αφήστε να μαριναριστούν για 2-3 ώρες. Αφού περάσει η ώρα και πριν ανάψετε φωτιά στην ψησταριά, ασχοληθείτε με το σούβλισμα, το οποίο θέλει την τεχνική του για να δεθούν τα ορτύκια σωστά πάνω στο σουβλί.
ΨΗΣΙΜΟ
Όταν τελειώσετε με το σούβλισμα των ορτυκιών, ασχοληθείτε με το άναμμα της φωτιάς. Μέσα στη σκάφη ψησίματος της ψησταριάς σας τοποθετήστε τα κάρβουνα σε σωρό κατά μήκος. Στην κορυφή τοποθετήστε βαμβάκι εμποτισμένο με οινόπνευμα και ανάψτε φωτιά. Τα κάρβουνα ανάβουν ανάποδα, από πάνω προς τα κάτω, εύκολα, γρήγορα κα χωρίς καπνό. Όταν τα κάρβουνα ανάψουν καλά, απλώστε τα μέσα στη σκάφη ψησίματος της ψησταριάς σας και μειώστε λίγο τη θερμότητα που εκπέμπουν ρίχνοντας στάχτη πάνω από τα κάρβουνα. Ψήστε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να πάρουν χρώμα.
Όταν πιάσει εσωτερική θερμοκρασία 75°C και έχετε καλό χρώμα ψημένου, τότε τα ορτύκια σας είναι έτοιμα. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, αλείψτε τα ορτύκια με το περίσσευμα από τη μαρινάδα. Βγάλτε τα ορτύκια και σκεπάστε για 6-7 λεπτά να κρυώσουν. Ξεσουβλίστε και κόψτε στα δύο ή και σε μικρότερα κομμάτια. Προσθέστε αλατορίγανη που θα έχετε ετοιμάσει από πριν. Συνοδεύεται με λευκό κρασί και σαλάτες εποχής, ψητές ή ωμές. Καλή παρέα απαραίτητη.
Η συνταγή είναι από τη σελίδα ΕΔΩ
Wow, superb blog layout! How long have you been running a blog
for? you make running a blog glance easy. The entire look of your website is magnificent, as neatly
as the content material! You can see similar: dobry sklep and here najlepszy sklep
Excellent article. I’m going through a few of these
issues as well.. I saw similar here: e-commerce and also here:
dobry sklep
You actually make it seem so easy with your presentation but I find this topic
to be actually something which I think I would never understand.
It seems too complex and extremely broad for me. I am looking forward for your next
post, I’ll try to get the hang of it! I saw similar here:
Sklep internetowy
Nine Things That Your Parent Teach You About Top British Pornstars top british pornstars