Υλικά

μερίδες 4

Για τα καλαμαράκια

4 μεγάλα καλαμάρια (1200 γραμ. σύνολο)

1 φλ. φρέσκια ντομάτα κομμένη σε κυβάκια

2 φλ. φέτα τριμμένη

1/2 φλ. ξινομυζήθρα

1/2 φλ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελ. σκόρδο λιωμένο

1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη

1 κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη

1 κ.σ. πολτό ελιάς

Λίγο αλάτι

Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)

Για τη σάλτσα

Αρωματικό λάδι

Φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο

Για το σερβίρισμα

ντοματίνια

φύλλα ρόκας

Για τα καλαμάρια γεμιστά

Πρώτα καθαρίζουμε τα καλαμάρια, τα πλένουμε, κάνουμε με ένα ψαλίδι μια μικρή τρυπούλα στο πίσω μέρος τους (ώστε να παίρνουν αέρα όταν θα τα γεμίσουμε από μπροστά) και τα αφήνουμε ανάποδα να στραγγίσουν.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με ένα πιρούνι όλα τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να ενωθούν μεταξύ τους.

Με ένα κουταλάκι γεμίζουμε ένα ένα τα καλαμάρια με το μείγμα του μπολ και κλείνουμε το άνοιγμα με οδοντογλυφίδα.

Ψήνουμε τα καλαμάρια στη σχάρα για 7 λεπτά περίπου από κάθε πλευρά.

Μόλις ψηθούν, τα περιχύνουμε με αρωματικό λάδι και φρέσκο βασιλικό, τα οποία έχουμε χτυπήσει σε πηχτή σάλτσα.

Μπορούμε, αν θέλουμε, να ψήσουμε τα καλαμάρια στο φούρνο για 20 με 25 λεπτά, αφού πρώτα τα περιχύσουμε με τη σάλτσα.

Σερβίρονται ωραία με ντοματίνια και φύλλα ρόκας.

About Author

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *