Το κυνήγι βάλλεται πανταχόθεν και ελάχιστοι – δυστυχώς – έχουν καταλάβει τι έρχεται τα επόμενα χρόνια. Ελάχιστοι είναι και αυτοί που βλέπουν λίγο πιο μπροστά και κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με την ηλεκτρονική έκδοση άδειας θήρας. Έρχεται το τέλος των κυνηγετικών συλλόγων και όμως κάποιοι προεκλογικά ζουν την απόλυτη κομματική τους ονείρωξη. Τα κύτταρα των κυνηγών στην κοινωνία, οι σύλλογοι δηλαδή, οδεύουν προς οριστική διάλυση και αυτό δεν μας αφήνει αδιάφορους. Το θέμα είναι μείζον και θα επανέλθουμε με περισσότερες λεπτομέρειες.

Έτσι, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το Υ.Π.ΕΝ. σε συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και την Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος (ΚΣΕ), προχωρούν στην έκδοση Ηλεκτρονικής Άδειας Θήρας.

Aλλαγές για τη μείωση της γραφειοκρατίας και τη διευκόλυνση της δραστηριότητας των κυνηγών, την αντιμετώπιση παραβατικών συμπεριφορών και την προστασία της βιοποικιλότητας, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κατά τη διάρκεια της κοπής της βασιλόπιτας της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος (Κ.Σ.Ε.) σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το Υ.Π.ΕΝ. σε συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και την Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος (ΚΣΕ), προχωρούν στην έκδοση Ηλεκτρονικής Άδειας Θήρας. Θα προηγηθεί η δημιουργία online δικτύου με διασυνδεδεμένες τις βάσεις δεδομένων της Δασικής Υπηρεσίας, της Ελληνικής Αστυνομίας και των Κυνηγετικών Οργανώσεων.

Παράλληλα, με πρόταση της Κ.Σ.Ε., στα δικαιολογητικά που προβλέπονται για την έκδοση Άδειας Θήρας θα απαιτείται η υποβολή βεβαίωσης συμμετοχής του κυνηγού σε φιλοθηραματικές και φιλοπεριβαλλοντικές δράσεις, κατά το προηγούμενο κυνηγετικό έτος. Στόχος είναι η αύξηση συμμετοχής των κυνηγών σε δράσεις δημοσίου συμφέροντος.

Τέλος, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση του ΥΠΕΝ, σχεδιάζεται η δημιουργία Συστήματος Ελέγχου Συμπεριφοράς Κυνηγών σε συνεργασία με την Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος, το οποίο θα περιλαμβάνει:

● Μητρώο καταχώρησης των κυνηγών που παραβιάζουν τους κανόνες.

● Βαθμολόγηση των παραβάσεων με point system. Οι 5 βαθμοί θεωρούνται ως υποτροπή, οι κυρώσεις διπλασιάζονται και επιβάλλεται εκ νέου η έκδοση Αδείας Θήρας με εξετάσεις.

Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Αμυράς, δήλωσε: «Το κυνήγι, όπως διεξάγεται στη χώρα μας, ευθυγραμμίζεται με τα πιο αυστηρά κριτήρια που έχει θεσπίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και με όλα τα παραδεκτά διεθνή επιστημονικά και βιολογικά δεδομένα, τόσο των θηρεύσιμων όσο και των προστατευόμενων ειδών. Έφτασε ο καιρός, η θήρα να περάσει πλέον σε μία νέα εποχή, την ψηφιακή. Συνεργαζόμαστε στενά με τον Πρόεδρο της Κ.Σ.Ε., Γιώργο Αραμπατζή και τον Γραμματέα, Νίκο Σταθόπουλο, σχεδιάζοντας κίνητρα προς τους κυνηγούς ώστε να συμμετέχουν σε φιλοπεριβαλλοντικές δράσεις».

About Author

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *